dinsdag 19 mei 2015

plannen met de letter G en sterrenbeelden



Steven Paul mocht een boekje meebrengen voor de boekenronde vandaag en hij had een heel dik boek over dieren bij. Er stonden 365 verhalen in en Steven Paul mocht zelf eentje kiezen dat Kristie ging voorlezen. Het werd een verhaal over een schorpioen. We lazen dat een schorpioen ook een sterrenbeeld kon zijn. Natuurlijk wilden we weten wie er een schorpioen was in onze klas. Toen we vernamen dat niemand een schorpioen was wilden we weten wat we dan wel waren. Tijd voor een onderzoek dus! We planden dit namiddag.

Dank je wel Steven Paul voor dit leuk boek!






Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in hoekjes naar keuze spelen. Ilyana had kinetisch zand meegebracht en dat was wel heel populair :)













Yana maakte een vrije tekst. Kristie schreef het verhaal erbij en samen zochten ze de belangrijkste woorden uit haar verhaal. Yana schreef die ook na. Dat deed ze heel erg goed! Dikke duim Yana!



Na het eetmoment en de kleine speeltijd maakte we plannen met de letter G. We vonden eerst veel woorden die begonnen met de letter G en nadien koppelden we er plannen aan. We wilden iets doen met GELD. Welk geld bestaat er? En we willen ook zelf geld maken :)
We gaan ook iets doen rond GEZOND en ongezond, een voorstelling maken van onze GROOTOUDERS, we gaan GRAS zaaien, een GIRAF knutselen, een onderzoek over een GORDELDIER doen en we wilden eigenlijk eens weten wat er allemaal en GENK te doen is!
Voor dat laatste hebben we de hulp ingeschakeld van de tweede graad omdat zij daar pas een project rond gedaan hebben. We stuurden hen een briefje en kregen antwoord terug dat ze dat heel graag wilden doen en er werk van gingen maken :)

Het gras gaan we vrijdag zaaien maar hiervoor hebben we nylonkousen nodig. Heeft iemand er thuis die we mogen gebruiken? 

Het GELD gaan we volgende week dinsdag onderzoeken en aken :) En volgende week donderdag willen we onze GROOTOUDERS voorstellen. Dan mogen alle kleuters een foto meebrengen van hun grootouders.


Daarna was het tijd om te gaan turnen met Eda.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we klasraad gehouden. Ondertussen mochten ook enkele kleuters hun mooiste herinnering gaan tekenen bij Anouk.


Na de klasraad zijn we begonnen aan de sterrenbeelden. We vonden er 12 en we zochten wie welk sterrenbeeld is. Er hangt zelfs een korte uitleg per sterrenbeeld bij. Kom maar eens kijken in de klas of de uitleg klopt :)

Ondertussen werd er gespeeld in de zandbak, werden er prachtige bouwwerken gemaakt met de duplotrein en de LEGO en speelden we met de dieren, de computer en hamertje tik?














Tijdens het afsluitmoment vertelde Kristie aan iedereen welk sterrenbeeld we hadden.





Er zit ook nog een brief in voor de schoolreis. Graag invullen en terug meebrengen.



Ik weet dat het veel brieven en de enquĂȘte is maar denken jullie even hieraan. Het is belangrijk dat deze papieren ingevuld terug naar school gebracht worden.

Dank je wel!

Tot morgen, dan is het de beurt aan Lander voor zijn spelletjesronde en knutselen wij een GIRAF!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten