vrijdag 22 mei 2015

Grasmannetjes



We zijn de dag begonnen met naar Karrewiet te kijken. We zagen veel dieren passeren en waren toch wel wat verdrietig over het nieuwe dat de babyolifant Q gestorven was.



Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we aan onze grasmannetjes begonnen. We kozen een nylonkous, stopte er graszaadjes in, deden er potgrond bij en kozen onze oogjes.
Kristie heeft nadien alle oogjes aan de grasmannetjes genaaid.












 Er werd ook creatief omgegaan met de restjes van de nylonkousen :)
 En we zagen 3 knappe jongens met allemaal een groot gat in hun mond :)

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we rode werktijd gehad. De kleuters die nog niet klaar waren met hun contract hebben dat eerst afgewerkt. De andere kleuters konden een boekje lezen in de boekenhoek, een puzzel maken of een spelletje spelen.




Kristie werkte nog enkele grasmannetjes af en Ynse en Yana zorgden ervoor dat ze water hadden en dat ze in de zon staan. En nu wachten .......



Toen iedereen klaar was zijn we naar buiten gaan. Wie nog iets had om te picknicken mocht zich in het gras zetten. Andere kleuters hielpen in de moestuin. We zagen dat onze acties van gisteren toch geholpen hadden. De mieren waren duidelijk met veel minder. We hebben bloemen gezaaid, radijsjes geplant, citroenmelisse en slagroenten gezaaid en de grond goed bemest. Er werd ook nog water gegeven en gewerkt om die grote graszaden weg te leggen. Als we een beetje zwarter zien dan anders, weten jullie nu hoe dat komt :)








Geniet van het extra lange weekend allemaal!

Tot dinsdag!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten