dinsdag 26 mei 2015

Geld onderzoeken en Geld maken



Het was dinsdag vandaag, eventjes aanpassen op onze kalender dus :) Op dinsdag beginnen we de dag altijd met de boekenronde en vandaag had Kristie een boekje voorzien over het ziekenhuis. We gaan donderdag zelf op bezoek in het ziekenhuis. Kristie las het boekje voor en nadien vertelden we aan mekaar wie er al eens in een ziekenhuis geweest was, wat je daar allemaal gezien had, hoe lang je er was,... Het werd een fijn gesprek en nu zijn we heel benieuwd naar wat we donderdag allemaal gaan zien!


Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.







Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn Yannina en Kaat begonnen aan het onderzoek rond Geld. Geld begint met de letter G en op onze planning stond dat we graag wilden weten welk geld er allemaal bestaat. Yannina onderzocht de centen en Kaat de briefjes. Tijdens het afsluitmoment voor turnen hebben ze hun onderzoek voor de groep gebracht. Heel goed gedaan onderzoekers!



















Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was het klasraad en daarin hebben we enkele klasafspraken overlopen.

Na de klasraad vertelde Kristie dat we deze week geen contractjes hadden omdat we maar kort in de klas zijn. Maar we moesten wel enkele oefeningen maken tijdens de rode werktijd vandaag. Ondertussen mochten ook enkele kleuters beginnen met zelf geld te maken d.m.v. centen te drukken met wasco's. Dat was toch niet zo gemakkelijk als we dachten.















Tijdens het afsluitmoment hebben we op schooltv gekeken naar een filmpje hoe ze geld maken. We zagen dat de briefjes gedrukt werden met speciale inkt en de centen worden 'geslagen'. Veel bijgeleerd dus!

Na het uitdelen van de stickers was het tijd om naar huis te gaan.

Omdat er zoveel op de planning staat deze week heeft iedereen een briefje meegekregen met de activiteiten en afspraken van deze week. Er zit ook een briefjes i.v.m. de opvang in bij de oudste kleuters.



Morgen ben ik niet in de klas, ik heb nascholing. Maar Anouk is er wel.

Er staan al veel (groot)ouders op om te rijden donderdag en vrijdag maar we hebben nog te weinig auto's om ons te komen halen aan het ziekenhuis donderdag. We hebben nog maar plaats voor 9 kleuters. Wie kan ons nog komen halen of wie kan er 2x rijden?



Alvast bedankt om dit even na te kijken.

Tot donderdag allemaal en veel plezier samen met Anouk morgen!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten