dinsdag 12 mei 2015

Maskers

Mika had boekenronde vandaag en hij bracht 2 boekjes mee. Eentje om voor te lezen en eentje met een cd erbij. Kristie las eerst het voorleesboekje voor en dat was er eentje van Plop. Daarna luisterden we  naar de cd van het boekje Kaatje. Dank je wel Mika!

Mika heeft ook nog een tekening gemaakt over het Plopverhaal in ons praatrondeboek.




Nadien was het vrije werktijd en mochten we vrij in de hoeken spelen.





Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten gingen we Makers maken. Dit hadden we gevraagd toen we onze woordspin hadden gemaakt rond de letter M. Kristie had verschillende maskers bij en we mochten zelf kiezen welke we gingen maken. Er werd hard gewerkt tot het tijd was om te gaan turnen.








Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was het klasraad. We bespraken wat we leuk vonden en wat we niet zo leuk vonden.

Daarna maakten we bij Kristie een oefening rond tellen en evenveel. Ondertussen speelden de andere kleuters rustig in de hoekjes.












Op het einde van de dag keken we nog even naar Mickey Mouse. Dat was een dvd die Ata had meegebracht voor in de letterkast en we wilden zien wat erop stond.


Tijdens de afsluitronde kreeg iedereen zijn masker op en dan was het kijken of de (groot)ouders ons nog herkenden als ze ons kwamen halen :)

















Morgen kijken we uit naar Lucas zijn techniekronde en maken we Medailles!

Er hangen 2 nieuwe lijsten op ons prikbord want er staan nog 2 leuke uitstappen op onze planning van mei. Donderdag 28 mei gaan we op bezoek in het ziekenhuis en dan hebben we mensen nodig die ons brengen en komen halen. En vrijdag 29 mei gaan we schaatsen. Dan hebben we ook auto's nodig EN mensen die willen helpen met het aan- en uitdoen van de schaatsen. Je kan je inschrijven op het blad dat op het prikbord hangt.


We hebben ook onze letterkaft al mee omdat het na morgen geen school meer is. vanaf volgende week leren we de letter G.


Denken jullie ook nog aan de brief i.v.m. de avond rond schoolrijpheid?


Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten