maandag 11 mei 2015

M van Muis



We zagen op de weekkalender dat het een korte week deze week. We telden dat het maar 3 dagen school was en dan een heel lang weekend. We hebben toch nieuwe taakjes gekozen en Mika is de kapitein, Karell zorgt voor het licht, Ilyana zorgt voor het weer, Ata voor de rode bol, Jens is tijdsbewaker (maar deze taak werd overgenomen door Lucas vandaag) en Yannina zorgt voor de kalender. Mika deed dat heel goed als kapitein vandaag.



Na de ronde was het vrije werktijd. We speelden allemaal in zelfgekozen hoekjes.





 Lucas, Lander en Thieme hadden een hele lange slinger gemaakt met de clix, van de ene kant van de klas naar de andere kant. Toen wilden ze eens kijken of ze ook eentje konden maken van de ene kant van de eetzaal tot aan onze deur. Dat lukte maar ze wilden ook weten hoe breed die nu was. Lucas en Thieme gingen de lange meetlat vragen in het tweede leerjaar en Lucas wist nog van vorige week hoe we een meetlat moesten gebruiken. We trokken streepjes na elke meter en nadien telden we alle streepjes. Lander maakte er een onderzoeksblad van. Wist je dat onze eetzaal meter en 40 centimeter is! Lang hé! Goed gedaan jongens!

























Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we nog een taakje van ons contract van vorige week gedaan. We moesten nog een knutselwerk maken rond de letter M. Het werd de M van Muis.
Iedereen deed heel goed zijn best en gelukkig voor Kristie zijn het geen echte muizen die hangen te pronken aan onze draad in de klas :)













Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we even terug in de kring om te drinken en te vertellen. Kristie vertelde dat we gingen verven op de speelplaats maar dan met water en penselen. We mochten overal op verven, tof hé :) Maar we ondervonden dat waar de zon scheen, ons schilderij wel heel snel weg was.
































Daarna zijn we gaan picknicken op het gras en gingen we voetballen. Maar het lukte niet zo goed met de kleine goals jammer genoeg :/





Tijdens het afsluitmoment las Kristie een verhaaltje voor en kregen we 2 brieven mee. Eentje met de uitleg van de fietsen en de jassenmast nog eens op en een ander over de wafels. Wie wil kan morgen een wafel kopen voor €0.50/stuk.


Vergeten jullie deze bief ook niet in te vullen en terug mee te geven a.u.b.? Ik had ze graag woensdag terug gehad. Dank je wel!



Mika  mag een boekje meebrengen voor de boekenronde.

Tot  morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten