donderdag 28 mei 2015

in de buik van het ziekenhuis en Grootouders

We hebben een hele leuke en leerrijke voormiddag gehad vandaag. We vertrokken naar het Z.OL in Genk waar we een rondleiding kregen in de buik van het ziekenhuis. Juf Lut kwam naar ons toe en nam ons mee op pad. Eerst zijn we onze knuffels en popjes gaan weg leggen in een klasje en daar kregen we ook wat meer uitleg over het ziekenhuis, wie er allemaal rond loopt, wat ze allemaal doen, hoe we ergens moeten geraken,... We mochten ons verkleden in een dokter/dokteres of een verpleger of verpleegster. We kregen een schort en een hoedje of een lampje en toen konden we op pad gaan. We moesten enkele keren met de lift, gingen kijken in de gangen, in de keuken , kwamen langs het operatiekwartier en mochten eventjes oefenen in de kinéhoek. Na de rondleiding mochten we onze knuffels of popjes zelf verzorgen met verband en spuitjes :) Super leuk! Al snel was het tijd om naar huis te gaan. De voormiddag is voorbij gevlogen. Nu weten we al wat meer over het ziekenhuis!
Dank je wel aan alle (groot)ouders om te rijden vandaag!




























































































Terug in de klas hebben we onze boterhammen opgegeten en was tijd voor de grote speeltijd buiten.

Namiddag was het tijd om onze Grootouders voor te stellen. Dit was een plan wat uit de woordspin rond de letter G gekomen was. We mochten allemaal onze Grootouders eens voorstellen met foto's. We hoorden allemaal verschillende namen : nonno en nonna, moeke en vake, bomma en bompa, bommi en bompi, peke en bonneke en er waren zelf 2 kleuters die nog een overgrootmoeder en een overgrootvader hadden. Dat was wel heel speciaal! We hebben een mooie collage gemaakt van al onze grootouders. Kom maar eens kijken!















Hierna hebben we getekend in ons vrije tekstenboek. we moesten iets tekenen over het ziekenhuis en hebben het woordje ZIEKENHUIS erbij geschreven.






Tijdens de afsluitronde hebben we even overlopen wat we morgen zeker niet mogen vergeten om te gaan schaatsen : HANDSCHOENEN, een LANGE BROEK en DICHTE SCHOENEN MET KOUSEN.

En nu op naar de volgende leuke uitstap!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten