dinsdag 5 mei 2015

plannen met de letter M



Karell had boekenronde vandaag en dat deed ze met een heel speciaal boek. Het was eens geen voorleesboek maar een fotoboek en dan ook nog in het Frans EN van haar papa! Het ging over de herten en we zagen ook een foto van haar papa. Karell kon er veel over vertellen en goed antwoorden op de vragen van de klas. Knap gedaan Karell! We waren echt onder de indruk!





 Jade bracht nog een Mondharmonica mee voor de letterkast.
 En Lander zorgde voor een Mier :)

Nadien tekende ze nog een hert in ons praatrondeboek.


Ondertussen hadden de andere kleuters vrije werktijd en speelden ze in de hoekjes.











Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we even verder gespeeld in de hoeken tot we moesten opruimen. We kwamen samen in de kring om een woordspin te maken rond de letter M. We zochten allemaal woorden die begonnen met de letter M en nadien hebben we er plannen en onderzoeken aan gekoppeld.  Mama gaat natuurlijk aan bod komen maar ook maïs, Mickey mousse, Maya, mondharmonica, meten,maskers en medailles maken. Veel leuke plannen in het vooruitzicht dus!

 Oh ja, Momo mag ook in onze letterkast!
 En Morgana ook :)

Toen was het turntijd met Anouk.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was het klasraad.


We overliepen de gemaakte afspraken die vanuit de kinderraad komen. Een nieuwe afspraak is dat als we een fiets mee naar school nemen : we de fiets IN de fietsenstalling zetten als de fiets op school blijft, als de fiets mee naar huis moet gaan dan zetten we onze fiets/step aan het krijtbord aan de ingang. Wie zijn fiets dan toch op school laat staan, mag de dag nadien niet fietsen. Deze afspraak is voor ALLE kinderen van de hele school. Op deze manier gaan we proberen een oplossing te vinden voor al die rondslingerende fietsen na de schooluren.

Een andere afspraak is de jassenmast : als de jas bovenaan in de mast hangt, dan moeten de jassen aan tijdens de speeltijd, kan je de jas niet zien en hangt hij onderaan de jassenmast, dan is het 18 graden of meer en mag je jas uit.

Na de klasraad zijn de mannen van de gemeente 'eindelijk' onze fietsen komen halen voor morgen.






Terug in de klas hebben de kleuters die hun werkjes uit hun contract nog niet af hadden, dit afgemaakt en Kristie heeft samen met iedereen nog 'iets anders' gedaan ;)



Tijdens de afsluitronde hebben we overlopen wie bij wie in de auto zit morgen, hebben we afgesproken dat we gemakkelijke kleren moeten aandoen morgen om te kunnen fietsen en springen, gaan we allemaal naar de weerman luisteren en als die zegt dat er kans is op regen, doen we allemaal een jas met een kap aan morgen EN we moeten morgen GEEN boekentas meebrengen want we krijgen daar water en een gezond tussendoortje.

Onze klas mag op het parcours rijden van 9u00 tot 10u00. Wie wil mag zeker komen supporteren!



Goed slapen allemaal en zeker op tijd op school zijn :)

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten