donderdag 15 mei 2014

Wat zijn nachtdieren?

Anouk is vanmorgen de praatronde begonnen en Janneke was onze kapitein. We waren gisteren vergeten een kaartje aan iemand mee te geven omdat we meegedaan hebben aan Genk Gordelt.
Maar we werden onderbroken omdat we naar de bibtuck moesten gaan. Daarna hebben we voor de laatste keer dit schooljaar nieuwe boekjes geleend.

Na de speeltijd hebben we de praatronde verder gezet en was Kristie ook terug in de klas. Roos en Noor hadden hun hamsters meegebracht : Witje en Charlotje. Ze kwamen niet zoveel kijken en Roos vertelde dat het nachtdieren waren. Wat zijn dat eigenlijk nachtdieren? Roos en Janneke gingen dat eens onderzoeken. We plande dit voor na de middag.
Enkele andere kleuters lieten hun spullen zien die ze hadden meegebracht en daarna konden we nog even vrij spelen in de hoekjes.
Kristie had ook nog een verrassing voor ons. Begin van dit schooljaar hebben we met onze klas deelgenomen aan de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. We hebben hierdoor het winnende boekje gekregen en dat was 'Nog een keer!'  Dit was van ons ook het favoriete boek. Kristie heeft het vlak voor de boterhammentijd voorgelezen en we vonden het nog altijd geweldig!

















Na de boterhammen en de speeltijd was het rode werktijd en kon je in je contract werken of rustig spelen aan de tafels met speelgoed om onze fijne motoriek te stimuleren. Roos en Janneke werkten ondertussen heel goed aan hun onderzoek en hebben nadien nog even een letter- en een cijferspel gespeeld op de computer.







Tijdens de afsluitronde mochten Roos en Janneke hun onderzoek voorstellen en ze vertelden heel enthousiast dat ook een vos, een vleermuis, een uil en een marter nachtdieren zijn. Nachtdieren leven als wij slapen en hebben hele goede ogen om in het donker te kijken. Knap werk onderzoekers!















Toen kwamen Lylas en Sophie van het eerste leerjaar een verhaaltje voorlezen van Kikker. Het werden zelfs 2 verhaaltjes omdat we het zo knap vonden wat ze al konden! Kristie was heel erg trots op hen!





Morgen hebben we actuaronde en werken we onze contracten af.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten