maandag 19 mei 2014

bakkers in de klas

Het was praatronde en Yarne was onze kapitein vandaag. Hij heeft dat heel goed gedaan en tekende overal een mooi tekeningetje bij.
We overliepen ook de planning van deze week en donderdag gaan we op uitstap naar de bakker. Met de hele klas maakte we een mindmap over de bakker.
Na de praatronde mochten we even vrij in de hoeken spelen tot het tijd was voor fruit en de speeltijd.









Na de speeltijd heeft Kristie ons onze nieuwe contractjes laten zien. Er stond op dat we zeker een bakkersmuts moesten maken. Iedereen vond dit heel leuk en niemand wilde deze activiteit uitstellen tot een andere dag. We hebben allemaal het woordje bakker gestempeld met de leesletters en daarnaast onze naam. De klas veranderen in een echte bakkersklas.


























Na de speeltijd heeft Kristie eerst een verhaaltje voorgelezen. Het werd het boekje van Manuel en Yarne.


Daarna zijn we naar de tuin gegaan en hebben we onze zonnebloemen buiten geplant. We gaven ze water en zorgde ervoor dat onze bak heel mooi werd.











Omdat iedereen het heel leuk vond buiten hebben we 2 deken buiten gelegd en ging Kristie wat speelgoed halen. Het was heel fijn buiten in de schaduw. We hebben zelf onze koekjes ook nog buiten opgegeten. Het was een hele leuke namiddag.










Ook de vogelhuisjes kregen een plaatsje in onze tuin.

Moest je nog een leuke plant hebben die we mogen proberen te planten in onze bak mag je dat altijd meegeven. Onze tomaten zijn nog niet groot genoeg om buiten te planten.


Er zit een briefje van de barbecue in de boekentas!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten