woensdag 21 mei 2014

allemaal honden!

Yara had foto's bij voor de fotoronde maar ze stonden op een stick dus zijn we verhuisd naar de computerhoek om ze te bekijken. Het waren leuke foto's van haar verjaardagsfeestjes en van haar zusje. Dank je wel Yara om toch op deze leuke manier voor de foto's te zorgen.


Na de fotoronde hielden we een toonmoment en daaruit kwamen veel verhalen over de Rode Duivels. Sommige kleuters waren ernaar gaan kijken, anderen hadden iets leuks erover bij. We kwamen tot een heel leuk plan : vrijdag gaan we RODE-DUIVEL-DAG houden. Iedereen die iets heeft van de Rode Duivels (kleren, schmink, hoofddeksels, prentjes, ...) mag het meebrengen naar de klas. Als je er niets over hebt dan moet je zeker niets gaan kopen. We zullen ook wel iets leuk knutselen die dag!





Na deze leuke ronde hebben we even in de klas gespeeld. het kon wel niet lang want na het fruitmoment en de speeltijd volgde een leuke verrassing.



Het fruit van vandaag was een appel.


Na de speeltijd was het zover. We moesten naar het grasveld gaan en daar stonden de mama en de papa van Merel (klas Ann) en nog een mevrouw ons op te wachten. Ze vertelde dat Ze veel van honden hielden en er 6 meegebracht hadden. We hebben het eerst even gehad over hoe je een hond moet benaderen, wat je moet doen als een hond naar je toe gelopen komt, ... Daarna zijn we naar de turnzaal gegaan en kwam Dominique met een echt politiehond binnen. Hij liet zien hoe hij boeven vangt. Dat was toch wel een beetje speciaal om te zien. Wie wilde mocht de hond gaan aaien nadien en we zagen dat hij wel heel lief was.

Daarna was de snuffelhond aan de beurt. Yara had zich samen met Dominique verstopt op de speelplaats en de snuffelhond moest hen zoeken. Knap hé!
Deze hond kon ook heel goed springen en ze lieten ons zien wat hij allemaal kon.
Er was nog een hond : Emma en die kon ook goed zoeken. Andreas moest zich ook buiten verstoppen en Emma moest hen zoeken. We vonden het echt heel knap. Terug buten hebben we balletjes gegooid en mochten we met de hele klas de leiband van Emma vasthouden. Daarna kwamen er nog 3 honen. Een grote zwarte hond die heel snel kon lopen en een kleine zwarte hond die zwanger was! En als kers op de taart was er een hele schattige puppy. We mochten de honden ook een snoepje geven en we leerden hoe we dat moesten doen.

Toen was het spijtig genoeg tijd om afscheid te nemen van deze leuke honden. Sommige kleuters vonden dat minder leuk want de honden waren echt super lief. 
DANK JE WEL aan de mama en papa van Merel dat we deze leuke activiteit mochten meemaken. Iedereen heeft ervan genoten en we hebben toch weer veel bijgeleerd vandaag!
































































































Morgen gaan we naar de bakker. We vertrekken om 9u30. Jullie moeten GEEN BOTERHAMMEN meebrengen want we mogen onze zelfgebakken sandwiches opeten in de bakkerij!
Om 14u00 hebben de kleuters nog een extra turnuurtje van Anouk omdat Kristie naar een vergadering moet.

Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten