maandag 26 mei 2014

taartjes met slagroom, taartjes met klei en taartjes van zand

De praatronde was een lange ronde vanmorgen. Kapitein Alexander zorgde ervoor dat iedereen zijn verhaal kon doen, maar het waren er teveel vandaag. Daarom hebben we na de middagspeeltijd nog even verder gedaan. Knap werk Alexander!
Tijdens de praatronde ontstond een discussie tussen de kleuters over een caravan en een mobilhome: zijn ze hetzelfde, kan je er allebei in slapen, moet je er bij allebei een auto aan vastmaken? Tijd voor een onderzoek dus. Noƫmie en Andreas gaan dit onderzoeken. Omdat we vandaag veel op het programma staan hebben, hebben we dit onderzoekje morgen gepland.



Na de vrije werktijd was het tijd voor fruit en de speeltijd.
Na de speeltijd zijn we begonnen aan onze taartjes met slagroom. We konden een taart kiezen en met een spuitzak mochten we die versieren met slagroom( wat eigenlijk scheerschuim was;) ).
We vonden het best wat moeilijk om die spuitzak te bedienen. Maar moeilijk gaat ook!













 Onze tomatenplantjes groeien ook al goed!



















Als afsluiting van de voormiddag las Kristie nog een boekje voor maar ze las de titel niet voor. We moesten eerst luisteren naar het verhaal en dan moesten we zelf een titel bedenken. Nadien mocht Amelia hem voorlezen. En de meeste kinderen hadden het heel goed geraden!


Normaal gezien hadden we een integratieactiviteit gepland met het eerste leerjaar, een fotozoektocht in De Maten. Maar Seppe was ziek en daarom is deze activiteit gepland op een andere datum.
We zijn dan taartjes gaan versieren met klei en we hebben zowel in de kleihoek als in de zandbak zelf taartjes gebakken. Dat was ook heel fijn.















Tijdens de afsluitronde hebben we even overlopen wat we vandaag allemaal gedaan hadden en wat we fijn of minder fijn vonden. Jeff werd onze opruimkampioen en Emily mag morgen een boekje meebrengen.


Tot morgen allemaal,

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten