vrijdag 23 mei 2014

rode duivels dag

Het was weer een leuke dag vandaag. We hebben geen Karrewiet gekeken maar wel een heel tof toonmoment. Veel kleuters hadden iets meegebracht van de Rode Duivels. Iedereen mocht zich laten zien en degene die niets bij hadden kregen direct iets van iemand anders! Op slag was iedereen een Rode Duivel geworden.























Er kwamen ook 2 onderzoeksvragen uit dit toonmoment. ' Met hoeveel spelers zijn de Rode Duivels?' en 'Welke kleuren heeft de Belgische vlag?' Amelia, Alexander, Yarne gingen onderzoeken met hoeveel ze in een ploeg waren en Jens en Jeff deden het onderzoek van de Belgische vlag.
We gingen dit wel pas na de turnles doen want het was al bijna tijd om te gaan eten.

Maar eerst mocht iedereen die dat wilde langs de Rode Duivels tattooshop van Kristie gaan. Yara en Amelia hadden leuke tattoo's meegebracht die we mochten gebruiken ( je krijgt de tattoo's er gemakkelijk af met olie).


Na de speeltijd en turnles zijn de onderzoekers dan aan de slag gegaan. De onderzoekjes werden mooi versierd met allerlei stickers van de Rode Duivels die Yarne en Roos&Noor hadden meegebracht.
Ondertussen konden de andere kleuters spelen in de hoekjes of een Rode Duivelskroon maken via een stappenplan of een Belgische vlag kleuren. Er was zoveel te doen in de klas dat de tijd precies sneller ging. We waren het uur zelfs uit het oog verloren en gingen wat later eten.


























Na de middag hebben we dan verder gewerkt. Er kwam ook nog een leuk werkje bij. We gingen een mooi kunstwerk maken voor de bakker waar we gisteren op bezoek mochten gaan. We hebben allerlei cupcakes gedrukt met zelfgemaakte stempels. Het resultaat is bijna te mooi om weg te geven maar we gaan dat toch doen. Kristie woont niet zover van de bakker en gaat dat binnenkort binnen bregen. Benieuwd naar hun reactie :)













Allemaal een heel fijn weekend en tot maandag!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten