maandag 12 mei 2014

een hond, een onderzoek en andere dieren

Hopelijk hebben alle mama's genoten van hun Moederdag en hun mooie oorbellen :)





We zijn weer vol goede moed gestart vandaag. Het was praatronde en sommige kleuters hadden nog goed gedacht aan hun foto's van hun huisdieren! SUPER! Alexander had niet alleen een foto bij, hij liet ons zijn lievelingshond van zijn meter in het ECHT zien :)
Zijn meter kwam een bezoekje brengen in de klas met hun hond/ En wat een lieve hond was dat! Ze vertelde dat het een SHIBA was en Manuel merkte heel slim op dat hij wel een beetje op een vos lijkt! Dat klonk als een onderzoekje. Manuel en Jeff gingen namiddag onderzoeken of een SHIBA lijkt op een vos. Ondertussen mocht iedereen die dat wilde Kito eens aaien. Dank je wel Alexander en meter voor deze leuke verrassing!
Wie nog foto's heeft van zijn/haar huisdieren mag die deze week altijd meebrengen.

Jeff was onze kapitein van dienst en hij zorgde ervoor dat iedereen kon vertellen tijdens de praatronde. Goed gedaan Jeff!

















Omdat de praatronde wat langer duurde dan normaal, was er niet meer zoveel tijd voor de vrije werktijd. Maar wel voor de speeltijd :)

Na de speeltijd zijn we niet direct naar de klas gegaan. Iedereen die zijn fiets of step al meegebracht had mocht die al gaan halen. Kristie en Anouk hebben er een kaartje aan gehangen met onze naam op, de naam van de school en de telefoonnummer van Kristie. Dit moesten we doen voor Genk gordelt.


Terug in de klas hebben we onze nieuwe contracten gekregen. Kristie legde uit wat we allemaal moesten doen en we keken op de kalender wanneer het vrijdag was want dan moeten ze af zijn. Verder kon je ook bij Anouk een tekenoefening gaan doen of spelen in de hoekjes.











Na de boterhammen en de grote speeltijd was het onderzoekstijd. Anouk was nog even in de klas en de kleuters die voormiddag nog niet bij haar waren langs geweest mochten dat nu doen. Jeff en Manuel onderzochten of een SHIBA lijkt op een vos, sommige kleuters werkten heel ijverig in hun contract en andere speelden met de blokken of aan de computer.












Tijdens de afsluitronde stelde Jeff en Manuel hun onderzoekje voor. Een SHIBA lijkt dus echt heel erg op een vos, alleen zijn staart is helemaal anders. Knap werk onderzoekers! Alexander, Yarne en Jens hadden aan een heel groot vliegtuig van blokken gewerkt en lieten het ook zien aan de klas. en Kristie las nog een verhaaltje voor. Toen was het tijd om naar huis te gaan.



Er zit nog een brief in de boekentas.

Nota voor woensdag : WE MOETEN TEN LAATSTE OM 8U55 VERTREKKEN OP SCHOOL. WANT ANDERS KUNNEN WE MAAR HEEL KORT FIETSEN. ONZE SCHOOL STAAT ALS EERSTE OP OM TE FIETSEN WOENSDAG; DUS ZEKER OP TIJD KOMEN WOENSDAG!!!!!!!
OOK DE OUDERS DIE ZICH HEBBEN OPGEGEVEN OM TE RIJDEN.

Tot morgen allemaal,

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten