donderdag 22 mei 2014

Bij de bakker

We hebben er een enorm fijne maar vooral leerrijke dag opzitten vandaag. We zijn op bezoek geweest bij Bakkerij Deferm in Wijer. We werden er heel erg vriendelijk onthaald door de bakker zelf. Eerst mochten we in de bakkerij rondkijken. We zagen allemaal grote machines en de bakker vertelde ons waarvoor die allemaal dienen. Daarna liet hij ons zien hoe je deeg moest maken. We mochten samen kleine pistolets, zandkoekjes en speculaaskoekjes maken. Toen het deeg klaar was liet hij ons zien hoe de kleine bolletjes eruit kwamen. Die mochten we dan een beetje nat maken en dan doppen in zaadjes. Er waren een heleboel verschillende zaadjes waaruit we konden kiezen.
Ondertussen hadden we ook gezien hoe de bakker het deeg voor de zandkoekjes en voor de speculaas plat maakte. Ook daar had hij een leuke machine voor. Wij mochten dan met allerlei vormpjes koekjes uitsteken. We vonden letters van onze naam en telden de koekjes ook. Welke waren groter of kleiner, meer of minder,...
Toen dit allemaal klaar was gingen we eens kijken in de winkel. We mochten achter de toonbank gaan kijken naar al dat lekkers en er kwam zelfs een klant binnen die Jeff uitstekend geholpen heeft :)

Hierna zijn we even buiten gaan zitten op het gras want de koekjes en de pistolets moesten bakken in de oven. Toe ze klaar waren hebben we er lekker van gesmuld. Bert en Susie hadden beleg meegebracht voor ons en we mochten kiezen wat we ertussen wilden. We hebben heerlijk gesmuld van deze zelfgemaakte en hele verse pistolets.

De overschot van de koekjes en pistolets hebben we mee naar huis gekregen zodat we thuis ook eens konden laten proeven wat voor lekkers we gemaakt hadden.

Terug in de klas hebben we in de kring even overlopen wat we allemaal gezien en gedaan hadden en we wisten nog heel erg veel van de bakkerij.

BERT en SUSIE, DANK JULLIE WEL om dit allemaal te regelen. Dankzij jullie hebben we iets gedaan wat we waarschijnlijk niet snel nog een kunnen doen. We zijn nu ook eens in de buik van een bakkerij geweest! Het was een fantastische ervaring die ons nog lang zal bijblijven.

Anouk, Mirja en Mireille, DANK JULLIE WEL om mee te rijden naar het verre Wijer :) Het was heel leuk dat jullie erbij waren.

Als afsluiter hebben we nog leuk buiten gespeeld samen met de klas van Nath want Nath en Kristie waren naar een vergadering in Hasselt.

Morgen houden we een 'rode duivel-dag' en wie er iets van heeft mag die allemaal meebrengen :)

Via deze link kunnen jullie alle foto's van vandaag bewonderen. het zijn er teveel om ze allemaal op de blog te zetten en ze zijn te leuk om er tussen te moeten kiezen!

https://picasaweb.google.com/105574892641534587994/KO3BijDeBakker?authuser=0&authkey=Gv1sRgCI_rn-WvoNKyMg&feat=directlink

 Tot morgen allemaal!

Kristie


1 opmerking:

  1. Amai, wat een leuke belevenis ! Yarne vond dat de bakker sjieke machines had ;-)

    BeantwoordenVerwijderen