vrijdag 7 februari 2014

Zakdoekjes blazen en twee zusjes leren kennen

Vandaag was het een ongewone dag en door omstandigheden ging niets echt zoals we dat hadden afgesproken. Dat is geen probleem! We hebben het toch heel leuk gehad =) 

Nath heeft buikgriep, dus tot er vervanging was, kwam de helft van haar klasje naar ons. We keken samen naar Karrewiet en bespraken nadien het nieuws. Zo kwamen ze ook tot een onderzoeksvraag. Het verhaal van de Winter Spelen en de regenboogvlag waren de kinderen opgevallen. Sommigen vroegen zich af welke kleuren een regenboog precies heeft. Janneke wou het ook wel weten, zodat zij een 'echte' regenboog kan tekenen in haar vrije teksten. Dat ging ze dan samen met Yara onderzoeken. 


Na de actua-ronde gingen we aan de slag in de hoekjes. Ik speelde mee met het bouwen van het huis. Wat deden ze dat knap!










Karell die ging er zelfs bij liggen... Another one bites the dust, want ook zij is ziek geworden. 


Toen Nath haar kindjes werden opgevangen door Lien, kregen we bezoek in de klas. Noor en Roos, twee zusjes, kwamen samen met hun mama en papa eens een kijkje nemen bij ons op school. Terwijl mama en papa bij Ingrid waren, bleven zij bij ons. Dat verliep heel vlot. Iedereen was heel lief, vriendelijk en enthousiast om Noor en Roos te leren kennen. Ook werden er tijdens het tussendoortje koekjes gegeven en veel uitleg over onze klas. Het was tof en aangenaam met jullie in de klas! Misschien tot snel =)

Voor Sinja was het een leuk weerzien, want zij heeft eerder samen met hun in de klas gezeten. 

De stambomen werden vandaag definitief afgewerkt, er kwam een heel leuk rollenspel tot stand in de poppenhoek. De smartgame van Jeff werd gespeeld (een doolhof met een draak!) of er werden tekeningen gemaakt voor elkaar.










Inkopen, koken, doorgeven, afruimen, pampers verversen... Het leven van een huisman is zwaar.




Net voor de middagpauze, toen we afscheid van Noor en Roos hadden genomen, speelden we nog een spel. Omdat er geen turnlesje was, genoten we van de bewegingsruimte in de eetzaal. We speelden allerlei spelletjes met (door mij meegebrachte ;)) zakdoeken en onze ademhaling.




















Deze namiddag was het onderzoekjes tijd. Janneke en Yara zochten hard naar een foto van een regenboog. 

Jeff en Yarne deden hun onderzoekje dat nog in de koelkast stond. "Hoe weet je welke dinosaurussen vlees eten?" Daarvoor gingen ze ten rade bij de kinderen van Nath haar klas. Ze kregen dan ook enkele gespecialiseerde boeken mee om hun opzoek-werk in te doen.













Applaus voor de onderzoekers van vandaag. Ze deden het super. Yarne en Jeff ontdekten dat je voornamelijk aan de scherpe tanden kan zien welke dino's vlees eten. 


Janneke en Yara stelden de kleuren van de regenboog voor: rood, oranje, geel, groen, blauw, donker en licht paars. Nu kunnen we dat dus raadplegen wanneer we weer aan het tekenen gaan. Knap gedaan allemaal!


Yarne, Alexander, Jeff en Jens kregen twee dikke duimen! Ze hadden deze voormiddag de poppenhoek echt fantastisch opgeruimd!


Andreas, Yara en Janneke die blonken dan weer namiddag! Proficiat =)




Maandag namiddag gaan we zwemmen. Denk er dus aan de kinderen hun zwemspullen mee te geven! ---> Ik ben wel nog steeds op zoek naar begeleiders om met ons mee te gaan zwemmen!! Stuur me maar een mailtje of smsje tijdens het weekend als je mee gaat of iemand anders van je gezin/familie ons kan begeleiden.

Een heel fijn weekend en tot maandag, voor een nieuwe toffe week. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten