maandag 3 februari 2014

We maken een stamboom




Rebeka was vandaag de kapitein, ze verzorgt deze week het weerverslag. Jeff zorgt deze week voor de kalender. We merkten op dat we met een nieuwe maand begonnen zijn. De tweede maand van 2-0-1-4.

Er lagen vandaag heel veel foto's op de praatronde tafel. En eigenlijk wou iedereen wel iets vertellen over zijn/haar foto's. Het werd dus een lange praatronde, waarvan we het grootste deel na de speeltijd planden. 

Zoals altijd, groene werktijd na de praatronde. Na de speeltijd was er deel twee van de praatronde en die duurde best lang. Dan moest ik ook nog even naar een bespreking en zijn de kleuters eventjes bij Nath op bezoek geweest. De voormiddag was héél snel voorbij!

 Er werd nog met de knikkers gewerkt.


Janneke had een spel meegebracht en ze kende de spelregels heel erg goed.


Er werden tekeningen gemaakt voor zussen ;)



Maar ook gewoon even de fantasie de vrije loop laten in de hoeken.








Yara ging tellen. Ze hield zich bezig met de inhoud van "10" met het telraam. Enkele anderen telden mee.





De jongens gingen alles herstellen =) 




's Namiddags werkten we aan een contract: je eigen stamboom maken. Ik had al een boom getekend. De kleuters mochten deze zelf inkleuren of versieren, op hun eigen manier. Ze kozen ook zelf voor een techniek: stiften, kleurtjes of waterverf. 









Wie klaar was moest dan de foto's uitknippen en plakken. Foto's van mama + papa op de boomstam / jezelf, broers+zussen tussen de bladeren. 









We sloten onze dag af met een verhaal over een haas die niet van de regen houdt. Laura en Rebeka waren de opruim-kampioenen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten