dinsdag 11 februari 2014

Hartjes hier, hartjes daar


We begonnen de dag met de boekenronde. Janneke had een "Mega Mindy" boek bij. Daar ging ze ons zelf uit voorlezen/vertellen =)






Na de boekenronde kregen we bezoek van LO3+LO4. De leerlingen hadden een verhaaltje voorbereid om voor te lezen aan de kleuterklassen. Iedereen was muisstil en we vonden het heel leuk =) 



Een aantal van ons zijn vandaag bij Martine geweest, voor enkele "testjes". We waren dus even met een klein(er) groepje.


Na de toffe ochtend in de praatronde begon onze dag. Ik had allerlei spullen bij om verder te gaan met de Valentijn ontwerpen. Ze konden knippen - prikken en weven, tekenen - knippen en plakken van groot naar klein en we hebben aardappelstempels gemaakt.


Tijdens de groene werktijd werd er ook in de hoeken gewerkt en gespeeld.






Zo ontwierp Amelia een kaart met haar groot-naar-klein harten.


Yara en Sinja maakten mooie Valentijn-decoratie.


Nadien gingen de anderen ook aan de slag.









Tijdens de voormiddag werd er ook geturnd en hielden we een praatronde. Namiddag was er normaal klasraad. Maar omdat er weer vier kleuters bij Martine waren, hebben we deze even uitgesteld.  

Tijdens de rode werktijd waren er contractjes. 'Zoek dezelfde letters' - dat was niet zo gemakkelijk want het waren hoofd- en kleine letters. En ook een spelletje - ze moesten Mega Toby en Mega Mindy met elkaar verbinden. Eerst de dobbelsteen werpen en dan kijken welk schrijfpatroon ze moesten toepassen.


Er kon ook nog aan de weef-harten gewerkt worden.



En we ontwierpen een Valentijnskaart voor de Freinetschool Op Stelten in Dilsen.




Amelia en Jeff ontwierpen ook een 'patroon' voor decoratief gebruik =)





De postzegel op de juiste plaats kleven.





Yara zorgt deze week voor de post op school. We zien het ook een beetje breder ;) Ze mag de brief gaan posten door hem in een rode brievenbus te 'deponeren' (bij deze Kim =)).


Andreas was de opruim-kampioen. 

!!!! Morgen is er GEEN SCHOOL voor de leerlingen !!!!

Op vrijdag is er de warme truien-dag (leef je uit met de trui, tijdens de modeshow kan zoon/dochter misschien een leuke prijs ontvangen).

Wil zoon/dochter meedoen met de talentenshow op vrijdag 14 maart (vanaf 18u): geef dan zeker ook het briefje dat vorige week in de boekentas zat, mee naar school.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten