donderdag 13 februari 2014

Afwerken en vastleggen


Vandaag was het een hele rustige, aangename dag in onze klas. Noëmie was vandaag de kapitein en zorgde voor een leuke praatronde. Sinja had iets heel leuks gemaakt, een geldbeugel, gemaakt van een melkkarton. Daar waren we toch wel van onder de indruk. We hadden het dan ook weer over onze winkel in de klas. Er werd besloten om het plan nu echt uit te werken en volgende week onze winkel en poppenhoek eens te bekijken =) Sorteren, ordenen, prijzen maken ... 



Na de praatronde zijn we naar de BIB-truck geweest. Daar kozen we weer leuke nieuwe boekjes voor onze klas. Jo en Marjolijn hebben ons, zoals altijd, heel vriendelijk ontvangen. 

Martine is ook vandaag kleuters komen halen om bij haar een aantal oefeningen te maken. Wij hielden ons rustig bezig. 




Yara vertelde dat ze met haar broer een treinspoor hadden gemaakt. Dat wilden ze vandaag eens proberen. Wij zijn het treinspoor van Ann haar klas gaan lenen.




Er werd nagetekend uit Janneke haar 'knutselboeken'. 


Het fruit van gisteren konden ze vandaag opeten of mee naar huis nemen.


Yarne schreef de website van onze school op zijn enveloppe. 


Jeff bracht puzzels mee. Daar hebben we vandaag veel en lang aan gewerkt. Heel ontspannend want het was heel stil in de klas =)




Na de speeltijd werkten iedereen de werkjes van deze week af.







Voor de middagpauze speelden we een spel met de cijfer-telrij. De nummer lagen anders, of ondersteboven en ze moesten de 'fout' om de beurt ontdekken. Eigenlijk niet zo gemakkelijk maar knap gedaan, want dat ging heel goed.!


Deze namiddag hadden we niet veel tijd, ik moest om 14u30 vertrekken naar de collega-groepen in Hasselt. Er werd aan de contracten gewerkt, voor wie dat nog niet gedaan had. Amelia was mijn co-begeleidster. Zo kon ik bezig zijn het het vastleggen wat we deze week deden, zij hielp met het uitleggen van de contracten (want dat van haar was al af).


We legden vast wat we geleerd hebben:
- het sorteren van klein naar groot met stenen
- het stappenplan gebruiken om een huis te bouwen
- wat hebben we nodig om een brief te schrijven en waar hoort alles te staan op een enveloppe (een kopie hangt nu ook in de schrijfhoek, zo kunnen ze zelf een enveloppe in orde brengen als ze dat willen)






De poster die we van de Sint kregen werd gebruikt voor het contract. Yarne vertelde iedereen dat je daar heel goed de 'grote' en de 'kleine' letters op kon zien om in te kleuren =)



Voor ik vertrok bekeken we nog de post die we ontvangen hadden. De verzender was het even zelf vergeten ;) Gelukkig zagen anderen snel zijn naam. We hadden een postkaart van Alexander ontvangen! Hij had zelfs een mannetje getekend op ski-latten.


Het laatste uur kregen ze een flash-forward naar volgend jaar. Ze mochten samen met Seppe gaan turnen in de turnzaal. En ze vroegen heel expliciet om 'iets heel moeilijks'. Ik ben nieuwsgierig hoe dat gegaan is =))

Morgen is er de dikke truien-dag én hebben we ateliers. Ik kijk er naar uit. Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten