dinsdag 25 februari 2014

Een bezoek aan het ziekenhuis

Vandaag was het een duik in een onbekende wereld, het ziekenhuis. Waarom gingen we daar op bezoek? Dat lees je hier onder op de foto: 


We werden heel vriendelijk ontvangen. Er was een korte kennismaking en we deelden enkele ziekenhuis-ervaringen. Nadien mocht iedereen kiezen of ze een verpleeg(st)er of dokter zouden willen zijn vandaag. Ze kregen dan een bijpassend hoofdtooi met hun naam op ;)




En dan gingen we op ontdekking! Iedereen heeft vandaag wel iets mogen doen en we hebben heel veel gezien. We hebben veel in de lift gezeten en zijn ook via de trappen gegaan. We kwamen de karren met eten tegen. 


We gingen kijken op de kinderafdeling en de kinderkamers. We kregen er een hele boel uitleg of de werking en mochten van alles bekijken en vragen. Nu lijkt dat een minder vreemde en enge plaats. De muren waren er ook zo mooi! En de deuren hebben niet enkel nummers maar ook allemaal een unieke tekening van een dier. Zo kan ieder kind zijn/haar eigen kamer terugvinden. Slim!





We ontdekten wat het ziekenhuispersoneel doet met hun vuile was en hoe ze dan weer zuivere was ontvangen. 


Hoe we deuren moeten opendoen en wie waar wel of niet binnen mag.


We gingen kijken in de keuken en zagen een heel bijzondere magneet. Die zorgde er voor dat alle bestek verdween van de dienbladen, sorteren voor de afwas...wauw handig!


We gingen ook naar het operatiekwartier (of toch de ingang ;)) en daar kwam Kees-Jan (de papa van Alexander) ons begroeten. Dat was heel leuk! Hij had ook een bijzonder (zware!!) schort aan. De voornaamste vraag was waarom hij 'Crocs' aan had =)) En we hebben allemaal die bijzondere (loden) short mogen optillen. 




Na de wandeling door de 'buik' van het ziekenhuis, kwamen we weer aan in het ontvangslokaaltje. Eerst aten we daar een koekje en dronken we water of appelsap. Nadien mochten Yarne en Jens 'toneel' spelen. Corrie deed voor hoe de dokter of verpleeg(st)er een (nu namaak) spuitje geeft en waarvoor dat spuitje kan dienen. Eerst een beetje achterdochtig maar Jens heeft het heel gemoedelijk ondergaan ;) ... Toen uiteindelijk iedereen nat gespoten werd met het spuitje zat het helemaal goed.














En dan mochten ze zelf aan de slag: YES! Er werden heel veel wonden verzorgd, verbanden aangebracht en naar elkaars hart geluisterd. 














Bedankt weer mama's en papa's voor het vervoer!! Eens we weer op school kwamen hebben we boterhammen gegeten. Na de speeltijd was er een turnuurtje met Lien. Terug in de klas hebben we een reflectie-ronde gehouden over alles wat we vandaag gezien en beleefd hadden. En dan om 15u oefenen voor het MOVE tegen PESTEN liedje. Vandaag werd er al veel meer meegedanst, joepie =)) 

Onderstaand briefje kreeg ook iedereen mee vandaag, i.v.m. de carnavalsstoet op vrijdag. Gelieve dit goed te lezen en er rekening mee te houden.

Morgen komt Janneke haar mama en dan gaan we proefjes doen rond elektriciteit =) Tot dan! 



1 opmerking: