dinsdag 18 februari 2014

'Vrije teksten'-boom


Yarne bracht vandaag een boek mee voor de boekenronde. Het was een zoekboek met allemaal gekke muisjes, in een warenhuis! Dat is blijkbaar een grooooot huis met allemaal spullen, zoals een winkel. Je kan er ook gaan eten, er hangt een schilderij met de scheve toren van 'Pizza'. En scheef, is blijkbaar net iets minder erg dan krom...



Tijdens de groene werktijd, werkten ze in alle hoekjes. Er werd ook met een magneten spel gewerkt dat we van Nath mochten lenen. Met allerlei tel, sorteer... oefeningen.


De ontdekdoos van elektriciteit was weer een succes. Nieuwe hulpmiddelen van de klas werden erbij gehaald, om toch die schakelaar maar eens aan de praat te krijgen ;) Tot nu toe, nog geen 'geluk'.


Jens en Andreas maakten enkele baby's klaar voor een picknick, die ging door in de leeshoek.






Lien, de turnjuf, was ziek. Dus geen turnlesje, wel een praatronde-moment. Rebeka liet ons iets bijzonders zien. Ze had Kristie én Rabia gevonden in de krant van Genk. Wauw! Kristie's foto kreeg zelfs een hele dikke zoen =)



Ook meisjes schuwen een beetje techniek niet!



We hebben enkele nieuwe afspraken rond de vrije teksten. Ze gingen opeens ook heel gemotiveerd aan de slag, om verschillende media te gebruiken om een vrije tekst te maken. Schilderen met plakkaatverf, met waterverf, op het krijtbord. 




















De picknick werd verstoord door een blijkbaar zeer zware storm... Want toen ik weer de klas in kwam lag alles zo een beetje overal! Heel véél opruimwerk, we hebben zelfs na het eten van onze boterhammen even verder gedaan. Geen zorgen, toen ging het plots heel vlot ;) Om 13u was iedereen buiten om een frisse neus te halen. 





We denken ook al heel veel aan het kamp. Daarom is er nu een aftelkalender. Elke week kunnen we een cijfer doorkruisen...nog eventjes!


Iedereen maakt zijn/haar vrije tekst wanneer hij/zij wil. Wil je er meerdere maken op een week, geen probleem. Maar om een oog te houden op wie er op het einde van de week, minstens 1 gemaakt heeft, een lijstje in de klas. Wanneer de vrije tekst gemaakt is, gaan ze hun naam doorstrepen. Op vrijdag zullen we dan altijd samen even de lijst overlopen en ook de teksten samen voorlezen.


Namiddag was er de klasraad en nadien rode werktijd. Ze konden kiezen voor dezelfde werkplaatsen als gisteren, deze blijven de hele week gelden. Maar eens gekozen, was het daar ook blijven. Ondertussen riep ik enkele kleuters bij me om de ingesproken vrije teksten samen te beluisteren en bij hun tekst neer te pennen. Om ze zo ook qua taal te bespreken, te zoeken naar bepaalde letters...














Een uitgestelde opruim-kampioen, want dat was Jeff gisteren! En vandaag...iedereen!! Ze hadden samen toch wel echt hun best gedaan om de stormschade weer op orde te brengen ;)



Is er misschien een elektrisch aangelegde papa/mama/opa/oma/nonkel/... die eens enkele kindvriendelijke 'trucjes' rond elektriciteit met ons wilt komen doen?? Spreek me gerust aan! Ik denk wel dat het hun zou fascineren =)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten