vrijdag 21 februari 2014

Een lampje laten branden en de schoolfotograaf.


We begonnen de dag met onze actua-ronde. Deze keer ietsje anders, want iedereen zag er vandaag éxtra stralend uit. Wauw wat een mooie dames en knappe heren!! 

We onthielden wel een hele hoop van Karrewiet. Er kwamen zelfs enkele onderzoekjes uit. Sommigen staan in de koelkast, Alexander en Jeff hebben dat van hun vandaag gedaan. Nadien ook een kort toonmoment om te laten zien wat iedereen had meegebracht.

Yarne had vandaag een kakkerlak bij, of dat vertelde hij mij. Ik wachtte toch even in spanning af...


Dan groene werktijd, in afwachting van de foto-sessie, spannend.


Janneke en Yarne (toch geen echte kakkerlak ;)) brachten vandaag spelletjes mee. Super leuke spelletjes, waar iedereen toch wel veel aandacht aan heeft gegeven. 









Er werd nog iets onthouden uit Karrewiet wat niet aangehaald werd, door de kleuters, tijdens de actua-ronde. Er was iets te zien rond techniek en dan ook elektriciteit. Onze knappe koppen hadden daar blijkbaar toch iets uit opgestoken! Stiekemerds ;) 

"Wat zijn jullie aan het doen?" "We zagen dat ze met dit tangetje aan de kabels aan het werken waren. We willen het ook proberen." En ja hoor... Ik stond er bij en keek er naar. Ze kennen nu een 'striptang' en ze weten hoe ze er mee om moeten gaan. Zo knap!





Een sneak-peak van onze foto-sessies ;) Iedereen staat er stralend op, echte fotomodellen. Ik ben al nieuwsgierig om de afdrukken te zien. 





Na de speeltijd toch een turnlesje. Lien blijft nog even bij ons. Eens in de klas zijn we door gegaan met wat we bezig waren.

Yara stempelde 'Noor' en 'Roos'.







En wat hadden onze Yarne en Jens ontdekt.... Ze hadden, zonder hulp en zonder stappenplan, een lampje laten branden! "Net zoals de elektronen!" zei Yarne trots. Een blink-moment!! Iedereen was onder de indruk en ze hebben ons dan ook laten zien hoe ze dat nu precies gedaan hadden. Wauw...




Deze namiddag stelde ik de eendjes voor aan de kleuters en las ik het briefje voor (onderaan ook foto's van de briefjes die vandaag mee naar huis zijn gegaan). Er zijn in onze klas 8 eendjes, wil je steunen? Geef dan de centjes maar mee. 


Dan tijd voor de rode werktijd! Er werd ook aan het onderzoek (met Lien) en enkele vrije teksten gewerkt.







Een bijzondere vrije tekst, niet geschreven door Alexander zelf ;) 



We zijn op tijd gestopt, om het onderzoek voor te stellen. Jeff vroeg zich af of een bobslee een auto is. Hij en Alexander zijn dat uitvoerig gaan uitzoeken... 

Het is geen auto, maar er zitten 'latjes' onder, een beetje zoals schaatsen. Er kwamen veel vragen over hoe dat dan precies werkt, hoeveel mensen er in kunnen, hoe snel het gaat. En onze onderzoekers, die wisten er blijkbaar heel veel over. Knap gedaan jongens!


Na ons koekje, zijn we gaan oefenen voor het 'move tegen pesten' dansje. Dat zullen we nu elke schooldag doen, zodat we het volgende vrijdag kunnen filmen en dansen voor de 'anti-pest'-dag. Het dansje zelf, werd (en wordt) ons aangeleerd door ervaringsdeskundige: Anouk, Jolie, Jade en Lotte.





En dan - weekend. Geniet er van allemaal. Maandag start de laatste week voor de vakantie. Er staat veel op de planning en ik ga er SUPER hard van genieten, samen met de kids!! Tot maandag. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten