maandag 24 februari 2014

Een nieuwe illustratietechniek




Foto ondersteboven maar wel een hele leuke en drukke praatronde. Amelia was de kapitein van deze levendige ronde. Andreas is deze week de weerman, Janneke zorgt voor de kalenders en Manuel is de tijdsbewaker.

Sommigen (ja meevoud) hadden zich dit weekend pijn gedaan (van hun lip stoten tot uit het bed rollen), er waren verhalen over wandelingen en fietstochten, elkaar tegenkomen, verhuizen, appeldoosjes die op bacteriën lijken, reizen met de trein en het dino-museum. 

Er kwam dan ook een onderzoekje uit verder: wat zijn bacteriën? Noor en Roos gingen het onderzoeken, met hulp van Yara. 



Tijdens de groene werktijd waren er verschillende hoeken open voor hoekenwerk. In de crea-hoek werd er een nieuwe techniek aangeboden met wasco's en stift. Er was een stappenplan en een aantal kleuters gingen aan de slag. Van het natekenen en de techniek gebruiken, tot enkel natekenen en de techniek gebruiken om zelf dingen te creëren. Alvast mooie resultaten. De kleuters krijgen nu de tijd om te experimenteren met deze materialen, als ze dat wensen. 






Er lagen ook klei en een citroen bij de ontdekdoos van elektriciteit... Daar werden dan ook een aantal proefjes mee gedaan door de kleuters =)




We speelden een (taal)spel. De één omschreef een woord aan de ander en hij/zij moest dat dan proberen te vinden op de plaat.
















Er werd ook aan een aantal vrije teksten gewerkt. 



En we hebben de labels in de poppenhoek opgehangen.



Na de middagpauze hadden we nog een gesprekje aan de hand van de anti-pest kaarten van Jip en Janneke. Het ging over speelgoed afnemen, elkaar duwen, uitstoten, uitlachen, spullen stukmaken... 


En dan was er rode werktijd. De keuze van werkplaatsen en -aanbod waren dus beperkt. Er werden ook onderzoekjes vastgelegd. Janneke zat nog met een vraag van de actua-ronde. Heb je een helm nodig om te schaatsen? Zij en Rebeka gingen ten rade bij de derde graad.





Noor, Roos en Yara die vroegen het aan onze Laura - die bleek daar wel iets over te weten. Spannend zo een eerste onderzoekje vastleggen, fijn dat Yara en Laura hun zo goed bijstonden. 









Ook vandaag sloten we tijdig af want we gaan elke dag om 15u oefenen voor het MOVE TEGEN PESTEN dansje. Maar eerst moesten ze hun onderzoekjes nog voorstellen. 

Rebeka en Janneke wisten ons te vertellen dat je geen helm maar wel muts draagt om te gaan schaatsen. Op de vraag of je je hoofd dan geen pijn kan doen, wisten ze ons te zeggen dat je handschoenen draagt. En je handen kan je dus gebruiken om niet op je hoofd te vallen ;) Goed gedaan meisjes!


Noor, Roos en Yara leerden dat bacteriën héél klein zijn (we kunnen ze niet zien) en dat je er soms ziek van kan worden.



!! Morgenvoormiddag gaan we op bezoek in het ziekenhuis. We vertrekken om 9u op school. Geef je ook de autostoel mee aan de kinderen?

Als je een abonnement op Doremi wilt (zie prikbord in de speelzaal) kan je een inschrijvingsformulier bij mij krijgen. 

Lees zeker ook even de mail na i.v.m. de carnavalsstoet op vrijdag! We gaan in thema meewandelen. Dus gelieve ook de kledij aan te passen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten