dinsdag 4 februari 2014

Wiskunde en cijfers


Noëmie was vandaag afwezig, dus geen boekenronde. Toeval wil dat onze kapitein van vandaag, Andreas, een boekje bij had. Hebben we daar leuk uit kunnen lezen. Er viel wel niet veel voor te lezen, het waren gekke foto's! De kinderen vonden het super en het vroeg ook wel om enige fantasie. Heel leuk.

Er was vandaag weer een gezelschapsspel in de klas =) Dat doen we graag. 


Gisteren werden er op de lichtbak bij Nath enkele maskers getekend, daar werd vandaag aan verder gewerkt.



Of ze legden patronen na met de kubussen.







Na de speeltijd was er de turnles met Lien. Na de turnles lag er heel veel materiaal op de tafels. Gisteren werd er geteld en met cijfertjes gewerkt. Daar zijn we vandaag op ingegaan. 

Zo konden ze, met een pincet, verschillende kleuren bollen sorteren en dan noteren (met een getalbeeld én cirkeltjes inkleuren) hoeveel bolletjes er waren / kleur. Of ze konden een opdrachten blad waar alles al ingevuld was gebruiken en dan kijken hoeveel ze er moesten nemen.



Er kon gewerkt worden met allerlei soorten klein motorisch materiaal.


Of ze konden met de tel-bladeren werken. Van 1-10, blokjes leggen of stapelen.








Dat kon ook met strijkparels. Die moesten ze dan eerst op het koord rijgen. Ze konden ze verzamelen per kleur (bv. 1 = volledig rood / 2 = rood en blauw ... OF 1 parel, 2 parels, 3 parels...)



Er konden bouw-puzzels gemaakt worden.


Namiddag hielden we een klasraad. We kregen ook een verslag van de kinderraad en bespraken dat eerst. Nadien waren we weer zelf aan de beurt. Er werden vooral véél duimen en blije gezichten uitgedeeld.


Dan weer aan de slag =)




We zijn ook begonnen met het woord "stamboom" te stempelen bij onze bomen. Daar hebben we wel nog wat werk aan.







Iedereen kreeg een briefje mee om spullen te verzamelen voor het kamp in maart. Onze klas zal proberen om koekjes en appelsap te verzamelen. Je mag dat dus altijd afgeven aan mij. Er zit bij iedereen ook een factuur in de boekentas.


Janneke was de opruim-kampioen. Emily mag morgen een foto meebrengen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten