woensdag 19 februari 2014

Wij werden elektronen!

Alexander bracht vandaag een foto('s) mee voor de fotoronde. Het waren foto's van Italiƫ...maar zonder een strand of de zee! Het waren foto's van zijn ski-vakantie =) Hij vertelde hoe hij met de lift naar boven ging en nadien zelf weer naar beneden. De vierde foto vonden we echt bijzonder. ZO VEEL SNEEUW! De auto's waren helemaal bedekt. Er kwam een hoop gegraaf (en uiteindelijk zelfs sneeuwkettingen) aan te pas. Bedankt voor de leuke foto's en de leuke vertelsels die erbij hoorden.


Jens bracht zijn knutselboek weer mee en liet zien wat hij zelf gemaakt had - bokshandschoenen. Na de praatronde ging hij naar Nath, want in zijn boekje stond van alles wat ze misschien kunnen gebruiken voor hun circus (kijk ook eens op hun prikbord in de speelzaal, misschien kan je ergens mee helpen of er aan bijdragen!).


Emily had een bowling-spel bij. We telden Amelia haar armbanden en vergeleken de hoeveelheid met de meisjes in de klas.


Yara had haar weetjes-boek weer meegebracht. Daar stond iets in over elektriciteit!! Maar wat waren die vreemde bolletjes in de 'tunnel'? Elektronen - dat kennen wij niet. Dan zijn we zelf maar eens voor elektronen gaan spelen! 


We maakten een lange 'baan' met de stoelen, dat was de 'kabel', iedereen wachtte op zijn/haar beurt in de 'batterij'. Eens we erdoor waren, sloten ze weer aan en wachten weer om verder te gaan. 









Dat hebben we nog eens besproken in de praatronde, hoe bewegen die elektronen? En zo zorgen ze ervoor dat een lampje brandt! Wij zijn weer een pak slimmer geworden vandaag ;) 



Na de praatronde, groene werktijd. Ze mochten kiezen wat ze deden. Yarne en enkele anderen probeerde het spel van Emily uit.


Laura had een film bij, die stond op en ze konden er naar kijken. 


In de poppenhoek werd er samen met mij, na de 'onweersbui' van gisteren weer hard gesorteerd. We maakten ook labels, soort bij soort... Nu de winkel nog.




Er werden vrije teksten gemaakt op de schildersezel. 


Of een huis gebouwd. 









De meisjes hebben een 'nieuwe' techniek om bv. kledij in te kleuren op het krijtbord: het krijtje horizontaal houden. Het gaat dan veel sneller en het is mooier. Het lijkt zelfs een beetje op glitter heb ik mij laten vertellen... Dat hebben ze ons dan ook uitgelegd tijdens de afsluitronde. 




Vandaag kreeg iedereen een briefje mee om hun 'top 3' van liedjes door te geven voor de kinderfuif (na het vrij podium) op vrijdag 14 maart. Bezorg het ons zo snel mogelijk terug, dan kunnen ze er rekening mee houden bij het maken van de afspeellijst.


Yara en Sinja waren de opruim-kampioenen en we aten vandaag een mandarijn.  

Morgen verwelkomen we twee nieuwe klasgenootjes, Noor en Roos. We staan al te poppelen! =) 

Wil zoon/dochter meedoen met het vrij podium op vrijdag avond 14 maart? Het kan met een dansje, liedje, mopje, kunstje/trucje ... Laat het dan ten laatste morgen nog weten! Volgende week is er al de generale repetitie. 

Kijk zeker ook eens op ons prikbord! Dinsdagvoormiddag van 9u tot 12u gaan we naar het ZOL Genk. We zoeken nog vervoer heen en terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten