dinsdag 9 mei 2017

Een vrije tekst over mama, een onderzoekje over magneten en lekkere confituur maken

Hallo allemaal, we begonnen onze dag met de familieronde van Maria-Laura. Ze had foto's bij van haar zusje, haar hele familie en een gekke foto getrokken met Halloween. Na de familieronde konden de kleuters een vrije tekst maken over hun mama. Lana verzon een verhaal over omi en mama die naar een feestje gingen. Azra schreef een vrije tekst over haar mama die ging wandelen en bloemen ging plukken. En Aurelio schreef een vrije tekst over zijn mama die groene haren kreeg en een pokébal gevonden had! 










Ons eetmoment was vandaag een beetje anders. We konden onze koekjes en stukjes fruit lekker in het zonnetje opeten. Net een echte picknick!



Na de speeltijd hielden we een onderzoekje over mageneten. Welke materialen worden door een magneet aangetrokken? We gingen op onderzoek uit en testen allerlei spulletjes van de klas.













Na de middag mochten we onze eigen confituur maken. We werkten met een stappenplannetje en maakten confituur van aardbeien, appels en euhm.... rabarber (iets wat veel kleuters nog niet kenden). De omi van Lana en de oma van Maria-Laure hebben ons goed geholpen bij het maken van de confituur. Dankjewel hiervoor! Lana heeft voor ons de stapjes nog eens op een rijtje gezet en getekend. Dit kan je terugvinden op de gang bij de onderzoekjes.









Het was een superfijne dag, op naar morgen!

De oudste kleuters gaan morgen naar genk gordelt. Vergeet jullie fietshelmen niet. .

Tot morgen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten