dinsdag 16 mei 2017

Een bewegingsdoos, onderzoekjes, domino en een daken zoektocht!

Hallo allemaal, vandaag zijn we de dag gestart met de boekenronde. Het boekje dat we hebben gelezen heet Garage Guust. Dit boekje hebben we gekregen omdat we mee hadden gedaan met de kinderboekenjury. Dit boekje heeft gewonnen!

Na het onthaal konden we spelen in de klas, er is een nieuwe bewegingsdoos met pittenzakken, loopklossen, zakloopzakken, kegels,.... hier hebben de meisjes een leuk parcours mee gemaakt! Ook konden we nog dino's, dieren en draken over tekenen op de lichtbak, dit was erg in trek vandaag bij de jongens!

Wij mochten ons koekje en stukje fruit buiten opeten, zo konden we gezellig samen picknicken en genieten van het zonnetje.

Na de speeltijd konden we met domino steentjes bouwen en was er tijd voor een onderzoekje. We onderzochten wanneer de dinosaurussen leefden en waarom en hoe ze uitgestorven zijn. Merel heeft het onderzoekje nadien gepresenteerd. 



















In de namiddag zijn we op daken fotozoektocht geweest. We gingen op zoek naar verschillende daken en hier mochten we dan om de beurt een foto van trekken. We zagen platte daken, puntdaken, daken in allerlei kleuren. Daken met dakpannen en leistenen. Daken met zonnepanelen of mos,..
Dit was superleuk maar ook wel erg warm ...

























Het was een superfijne dag! We hebben vandaag ook veel stickers verdient voor in ons dinostickerboek omdat we supergoed met elkaar konden spelen.

Morgen gaan we de hele dag naar buiten. Je mag je zoon/dochter goed insmeren en een petje of zonnehoedje meegeven!

Ook mag je nog dozen (schoendozen) meegeven. We zoeken ook nog leuke spulletjes voor in onze dinohoek alles wat met dino's te maken heeft is welkom (eieren, dino's, boekjes, plaatjes,..)

Tot morgen allemaal! Groetjes Rebecca 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten