vrijdag 6 februari 2015

vriendschapsarmbandjes, voorlezen en verkiezingen!

De letter V kwam vandaag wel heel veel aan bod! Maar eerst hebben we actuaronde gehouden en keken we samen naar Karrewiet. We zagen daar een reportage over dieren in de dierentuin en over een wel heel speciale hond die mensen kon redden die onder de sneeuw liggen!



Na de actuaronde gingen we terug in de kring om onze dag te overlopen want we hadden veel plannen voor vandaag. Elien liet zien hoe we vriendschapsarmbandjes konden maken en een aantal kleuters zijn hier direct mee aan de slag gegaan want als we geld willen verdienen voor onze klas moeten we wel veel armbandjes maken. Al snel kwamen er nog kleuters bij en werd er hard gewerkt in onze klas!

Na het eetmoment en de kleine speeltijd hebben we verder gewerkt aan de vriendschapsarmbandjes. Tot het tijd was om te gaan turnen!













Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten hebben we voorgelezen. We verdeelden ons in 2 gelijke groepen( tellen en vergelijken dus). 1 groepje ging met Kristie mee naar de leesklas en een ander groepje bleef bij Elien in de klas. We moesten nog 2 boekjes van het Kinder- en Jeugdjurypakket lezen vandaag. Kristie las er eentje voor en Elien het andere. Nadien wisselden we van groep zodat iedereen de verhaaltjes gehoord had. Terug in de kring hebben we alle 10 de verhaaltjes overlopen. We wisten nog heel goed wat er allemaal in gebeurde en waarover de boekjes gingen. Dan was het tijd voor de verkiezing! Alle afbeeldingen van de boeken lagen op de gele tafel en 1 voor 1 mochten we een sticker gaan plakken op ons lievelingsboek. We mochten niet kijken wat de anderen kleuters kozen want dat is bij de echte verkiezingen ook zo! We telden de stemmen en het boek 'Held op sokken' won de verkiezing! Dinsdag komen ze alle boekjes terug ophalen en nemen ze onze top  mee! onze stemmen tellen officieel mee! Spannend hé!
























Het laatste halfuurtje hebben we nog wat verder armbandjes gemaakt. We hebben er 70 gemaakt vandaag! Wat denken jullie daarvan :) Maandag gaan we affiches maken en reclame maken op school en dinsdag gaan we een echte winkel maken en ze verkopen!





 Ata en Lucas stelden ook nog hun onderzoek voor aan de klas!

Volgende week staan er nog een aantal activiteiten op waar we de hulp van de ouders voor nodig hebben. Je kan je vanaf maandag inschrijven op het blad dat op ons prikbord hangt : donderdag 12 februari gaan we zwemmen in het sportcentrum in de namiddag en voor vrijdag zoeken we veel ouders die willen meestappen tijdens de carnavalstoet in Genk. 
 En woensdag mogen we verkleed naar school komen!

Geniet nu allemaal maar van een fijn weekend!

Tot maandag allemaal!

Kristie

1 opmerking: