maandag 23 februari 2015

de letter L



Een nieuwe week na de vakantie en een nieuwe letter na de vakantie, we hadden veel te vertellen vanmorgen! De praatronde liep dus wat uit maar we hebben iedereen aan het woord gelaten. Er waren veel kleuters die iets hadden meegebracht voor de letterkast. We leren deze 2 weken de letter L en er kwam veel tevoorschijn. Kijk maar:

 Lamp
 Lekstok
 Loombandjes
 Lettermap
 nog een Lekstok
 een Lege doos (goed gevonden!)
 Lamp
 Lama
 Lego
 Lavendel en Lam
 Lam en Lente
 Lat en Lepel
 Legoblokjes
 Loombandjes
 een andere Lamp
 Lippenstift
 Leeuw
 een zakje Loombandjes
 Lippenstift
 Lieveheersbeestje
 een Lulu koek
 kabouter Lui
 Lucifers
 Lepel
 Lichtroze Lint!
 Lepel
 Leiband
 Lamp
 nog een Lekstok
 bloementjes om de Lente in de klas te halen :)
 Lotje het heksje
 Lucas
 Lander
 de Laatste Lamp
 Lat
 en nog een Lepel




 Na deze hele leuke praatronde zijn we gaan spelen in de hoeken tijdens de vrije werktijd.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd zijn we begonnen aan ons letterboek. Als we een nieuwe letter leren, dan tekenen we de woordjes die beginnen met de letter L en die plakken we in het letterboek. En het zijn weer veel en leuke woordtekeningen geworden vandaag!











Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten had Kristie iets nieuws meegebracht. Vanaf volgende week woensdag beginnen we met een nieuwe ronde, de verrassingsronde. Dan mogen we ieder om de beurt met de kleurendobbelsteen gooien. Voor elke kleur staat een nieuwe ronde. Enkel de fotoronde is gebleven maar we hebben dan ook techniekronde, natuurronde, dierenronde, familieronde en spelletjesronde. Iedereen heeft vandaag een brief in de boekentas met daarop meer uitleg over de nieuwe rondes. Zeker in de boekentas kijken dus!

Hierna liet Kristie ons de nieuwe contractjes zien. We hebben alle opdrachten overlopen en daarna was het rode werktijd. Vanaf nu MOETEN we minstens 1 werkje maken voor we gaan spelen. Zo komen we op vrijdag niet voor teveel verrassingen te staan :)










 Een opdracht uit ons contract was om iets te bouwen met de LEGO. Dit bouwwerk gaan we gebruiken als basis voor onze vrije teksten.








Tijdens de afsluitronde heeft Kristie het verhaaltje van Slimme Lotje voorgelezen, Jade had dat meegebracht vandaag! Dank je wel Jade.

Kaat mag morgen een boekje meebrengen voor de boekenronde.
Tot morgen allemaal!

Kristie


2 opmerkingen: