donderdag 12 februari 2015

vormenwandeling en zwemmen

We hebben vanmorgen maar een hele korte ronde gehouden, enkel de kalenders werden gedaan want we gingen op stap. We gingen rondom onze school op zoek naar verschillende vormen. We kregen ook een kaartje rond onze nek met daarop een foto van 'iets' onderweg dat we moesten zoeken. sommige kleuters hadden een vormenkaartje en zij moesten die vorm dan zoeken onderweg. Iedereen vond zijn foto en we zagen heel veel vormen op straat! Zelf vormen die we niet op onze kaartjes staan hadden zoals een ruit en een 6-hoek! We zagen ook verschillende soorten lijnen : rechte lijnen, schuine lijnen, gebogen lijnen,... Het was een leuke en leerrijke wandeling.






















































































Met al deze foto's gaan we nog iets doen in de klas. We gaan er een vormenboekje van maken.

Na het eetmoment en de kleine speeltijd hebben we de vormen en lijnen die we onderweg gezien hebben op een onderzoeksblad geschreven. Na de vakantie gaan we hiermee verder werken.


Hierna mochten we spelen in de hoekjes of werken in ons contract. Ondertussen hebben Elien, Laura en Kristie onze pakje gemaakt voor de stoet van morgen.








Na de boterhammentijd was er geen tijd voor de groet speeltijd want de bus kwam ons halen om te gaan zwemmen. Dank je wel aan alle (groot)ouders die mee gaan zwemmen zijn! Jullie hulp is altijd zo fijn!

Morgen is het carnavalstoet. We vertrekken om 12u45 met de bus maar we vragen aan de mensen die meewandelen om zelf naar daar te komen omdat de bus anders veel te vol gaat zitten. We zien jullie aan de bibliotheek in Genk.
Het thema is 'liefde' en wie iets rood heeft (jas/muts/sjaal/...) mag dat aandoen. Over onze jas doen we ons pakje aan. Dat is doorzichtig met allemaal hartjes erop. Confetti mag tijdens de stoet, maar steek het a.u.b. in een plastiek zak zodat de kinderen het gemakkelijk zelf kunnen dragen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten