dinsdag 10 februari 2015

Onze winkel is open!



Het was een hele leuke dag vandaag. Ilyana had een boekje bij voor de boekenronde. Het was een boekje met 16 prinsessenverhaaltjes in. Elien nam vandaag de ronde over en zij vertelde het verhaal. Nadien heeft ze ook samen met ons de praatronde van gisteren opgenomen want gisteren waren er nog een heel aantal knijpers over.







Na de ronde hebben we plannen gemaakt voor de hele dag. Enkele jongens gingen een plan tekenen over hoe onze winkel er moest uitzien. Ondertussen speelden de andere kleuters in de hoekjes.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten was Greet van de bibliotheek in onze klas. Ze kwam de boekjes halen van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen en kwam vragen wat onze top 10 was. Ze heeft zelf ook nog een boekje voorgelezen en ze vertelde ook dat in mei de uitreiking was van het gewonnen boek. Voor onze klas zou er ook nog een verrassing inzitten maar wat dat wilde ze nog niet vertellen :) Spannend!






Hierna zijn we gaan turnen met Anouk.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we samen met Eline klasraad gehad. Daarin kwam 2 leuke plannen naar boven. Eentje ging over het ruzie maken en het vechten op de speelplaats. We wilden hier een oplossing voor. En er kwam een leuke oplossing van de kinderen. We gaan met een beloningssysteem werken waarin de kinderen die flink gespeeld hebben en geen ruzie gemaakt hebben een sticker krijgen. Al je je beloningskaart vol hebt, dan mag je grabbelen bij Kristie. Kristie gaat dit tijdens de krokusvakantie uitwerken en na de vakantie gaan we ermee beginnen.



Hierna was het dringend tijd om aan onze winkel te beginnen. We lazen het plan van de jongens en gingen aan de slag! We vonden een hele grote kartonnen doos en maakten hiervan onze winkel, met dak, openingsuren, vlagjes, een deur, een open/gesloten bord en een echte kassa in! Het werd een prachtige winkel!















Terug in de kring hebben we even gesproken over hoe je iets moet verkopen, welk geld je nodig hebt, hoe 1 euro eruit ziet en wat je moet zeggen.

En toen was het tijd om de winkel te openen! Er stonden zelfs al mensen voor de winkel te wachten! Per 2 kleuters mochten we enkele armbandjes verkopen. En op een wip waren we uitverkocht! Alles werd verkocht! We vonden het helemaal geweldig! Morgen gaan we ons geld tellen en beslissen wat we ermee gaan doen!
















Dank je wel aan alle kopers vandaag! We hebben met dit mini-projectje veel bijgeleerd!

Niet vergeten : MORGEN MOGEN WE VERKLEED NAAR SCHOOL KOMEN!

Tot morgen allemaal! Ik ben benieuwd of ik iedereen zal herkennen :)

Kristie

1 opmerking: