woensdag 4 februari 2015

Wat er allemaal uit een fotoronde kan komen!

Ata zorgde voor de foto's van de fotoronde vandaag en hij vertelde heel goed. Hij liet een foto zien van een stukje brug. Hij vertelde dat het een brug was in Turkije, want ze waren met de auto naar Turkije geweest en hij moest ook slapen in de auto. Zover rijden was het! Hij vertelde dat deze brug heel mooi was en ook heel erg groot. Er waren mooie lichtjes en verschillende kleuren als het donker was. Natuurlijk kwamen hier veel vragen over. Lucas wilde weten hoeveel landen Ata dan moest doorrijden voor hij met de auto in Turkije was. Dat was natuurlijk een leuk onderzoekje! Samen met Ata ging hij dat onderzoeken. En er werd veel gepraat over bruggen. grote bruggen, mooie bruggen,kleine bruggen,...  Een leuk plan om zelf bruggen te bouwen dus :) Ata en Lucas gingen ook op zoek naar de naam van de brug die Ata bedoelde.
Ata liet ook nog een foto zien van een aquarium vol Vissen :) We zagen een haai en een waterschildpad.  Dank je wel Ata voor je leuke foto's! Er zijn leuke onderzoeken en plannen uit gekomen vandaag!


Emani had vandaag ook suikerboontjes meegebracht van haar broertje! Proficiat Emani!!! E dank je wel voor deze lekker boontjes!




Na de ronde gingen Ata en Lucas direct aan de slag samen met Kristie. Bij Elien kon je gaan knutselen : de V van VAAS. Dit is een opdracht die in ons contract staat, dus hij moest gedaan worden vandaag.







Het fruit van vandaag waren druiven die we mee naar buiten genomen hebben tijdens de speeltijd.

Na de speeltijd hebben we verder gewerkt in de klas. Er ging een tafel naar buiten zodat er plaats was om bruggen te bouwen. Kristie maakte met blauw papier een rivier en de jongens begonnen te bouwen. Morgen gaan we met meer materiaal bruggen bouwen. We gaan afbeeldingen zoeken van verschillende bruggen en ze namaken.








De meisjes hadden vandaag ook een leuk idee. Ze willen iets gaan Verkopen! Want Verkopen begint ook met de V! Knap plan! Maar wat? Wat kunnen we verkopen wat begint met de letter V : iets Vies, Vis, Vlaai, Vriendschapsarmbandjes? Dat gaat het worden! Vrijdag gaan we vriendschapsarmbandjes maken en dinsdagmiddag gaan we ze verkopen op school. Maandag dus affiches maken en reclame maken zodat we dinsdag veel kunnen verkopen :) Dit gaat een heel leuk projectje worden!

Veel te snel was het tijd om naar huis te gaan! Kaat mag voor de muziek zorgen morgen :)
Vergeet je sportkledij niet want 's middags vertrekken we naar 'ROLLEBOLLE' in het Sportcentrum van Genk! Ik merk dat ik steeds vergeet te vermelden waar we naartoe gaan (sportcentrum Genk!) Sorry hiervoor! Werkpuntje voor mij :)

Tot morgen allemaal!

Kristie


1 opmerking: