donderdag 5 februari 2015

bruggen en rollebolle

We hebben er weer een hele leuke en sportieve dag opzitten. Kaat mocht voor de muziek zorgen van de muziekronde. Ze had een dvd meegebracht van K3 vol met liedjes van hen. We hebben afgesproken dat Kristie die tijdens de vrije werktijd ging opzetten.



Na het toonmoment las Kristie nog een boekje voor uit het pakket van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. We moeten nog een aantal boekjes lezen en morgennamiddag is het de verkiezing van het mooiste boek. Dat gaat nog lezen worden morgen :)
Dit was een boekje dat ging over Fred het Hert.


Hierna is een groepje kleuters met Elien naar de creaklas gegaan om materiaal te zoeken om bruggen te bouwen. een ander groepje maakte een collage van verschillende soorten bruggen. We zagen bruggen met rechte lijnen, gebogen lijnen, een ophaalbrug,...




Toen ons ander groepje terug in de klas kwam hebben ze eerst naar de collage gekeken en zijn toen aan de slag gegaan. De tafels en stoelen hebben we uit de klas gezet zodat we heel veel plaats hadden in de klas. Maar die hebben we ook nodig. We moesten meten, tellen, vergelijken, bijdoen, afdoen, oplossingen verzinnen voor probleempjes en zoveel meer. Er werd dus veel gewerkt vandaag!

Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we verder gewerkt aan de brug. De meisjes zorgden ook voor versiering! Omdat we vroeger moesten gaan eten vandaag hebben we alles laten staan en werken we morgen verder. Maar het resultaat tot nu toe is al prachtig!
















De boterhammentijd was dus vroeger vandaag want om half1 vertrokken we naar het sportcentrum in Genk om te gaan rollebolle. We zaten in 2 groepjes en hebben allerlei leuke spelletjes gedaan/. Er was een springkasteel met een grote glijbaan aan, we hebben gefietst met leuke fietsen, er waren verschillende omlopen en allemaal materiaal om ons evenwicht op te bewaren. Kijk maar naar de foto's, dan zie je het zelf hoe leuk het was!


















































































































Bedankt aan alle (groot)ouders die gereden hebben vandaag!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten