dinsdag 24 februari 2015

een vormenboekje en 2 onderzoeken


Het was boekenronde vandaag en Kaat was aan de beurt om een boekje mee te brengen. Het werd een verhalenboek over Frozen. Kristie heeft het helemaal voorgelezen want het was toch een heel spannend verhaal en iedereen was heel aandachtig aan het luisteren. Dank je wel voor je boek Kaat!

 Na de ronde hebben we een woordspin gemaakt rond de letter L. Daaruit kwamen 2 onderzoekjes : wat is het verschil tussen een leguaan en een salamander. Hierover was toch wel enige discussie tussen de jongens :) Lander en Jens gingen dit onderzoeken. En het ging ook over de lieveheersbeestjes.Hoe groot zijn ze eigenlijk, zijn ze altijd rood, leggen ze eitjes,..? Veel vragen dus zeker een onderzoek waard! Ynse en Karell gingen dit doen vandaag.
We maakten ook plannen om een Loombandjeshoekje te maken, om te knutselen met Lijm, om iets met Licht/donker en schaduw te doen, om ons te maten met de Lat en om veel met Lego te spelen. Allemaal leuke dingen dus!
 Kaat maakte een mooie tekening in ons praatrondeboek over haar boekjes. Ze schreef zelfs de naam FROZEN erbij!

Toen was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.






DEZE HANDDOEK ZAT IN DE ZWEMZAK VAN MIKA MAAR HIJ IS NIET VAN MIKA :) WIE MIST ER EEN GROTE LICHTBLAUWE HANDDOEK EN WIE HEEFT ER EEN BLAUWE KLEINE HANDDOEK MEEGENOMEN? (WANT DIE IS WEL VAN MIKA) :)


De jongens hebben vandaag prachtige dingen gemaakt met de clix!







Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we met een groepje kleuters begonnen om de foto's van onze vormenwandeling (die we voor de vakantie gedaan hebben) te sorteren. Iedereen die wilde meedoen kreeg een blad met daarop een vorm. We moesten alle foto's van onze vorm zoeken en op ons blad plakken. Nadien hebben we de naam van onze vorm erbij gestempeld.










 Het is een heel mooi vormenboek geworden. Knap werk meisjes!
 Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we klasraad gehouden.
Nadien was het rode werktijd en kon je aan je contract werken of een onderzoek doen. Jens en Lander begonnen aan hun onderzoek over het verschil tussen de leguaan en de salamander en Ynse en Karell begonnen aan het grote lieveheersbeestjesonderzoek :)














Tijdens de afsluitronde mochten de onderzoekers hun onderzoekje komen voorstellen. Ynse moest het wel zonder Karell doen maar ze heeft dat heel goed gedaan!

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: