maandag 9 februari 2015

vriendschapsarmbandjes te koop!



We hadden vandaag veel te vertellen precies want niet iedereen is aan bod gekomen tijdens de praatronde. We hebben eerst nieuwe plaatsen gezocht en gevonden, daarna nieuwe taakjes gekozen. Kaat zorgt voor het weer deze week, Ynse voor de kalender, Mika voor het licht, Emani is de tijdsbewaker en Ilyana was onze kapitein. Ze heeft dat heel goed gedaan.
De andere kinderen komen morgen aan bod.


Na de ronde hebben we even plannen gemaakt voor vandaag want we moesten onze reclameposters maken voor onze verkoop van morgen. We hebben nog maar 4 dagen om ons contract af te werken en we hadden namiddag atelier i.v.m. carnaval.

Maar eerst hebben Kristie, Ynse en Kaat onze poppenhoek aangepast naar carnaval. De winkel werd een verkleedwinkel en er liggen carnavalsspullen in de hoek. Weer een leuke nieuwe hoek om te spelen deze week.



Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen aan onze affiches. Ynse en Ilyana maakte er eentje samen met Elien en Kaat en Yannina maakte er eentje samen met Kristie. Ondertussen hebben de andere kleuters in de hoeken gespeeld.










Om 12u00 zijn we aan onze reclameronde begonnen. We bespraken eerst in de kring wat we gingen zeggen. Daarna zijn we van klas tot klas gegaan om te vertellen dat we morgen een eigen winkel gaan openen en daar onze vriendschapsbandjes gaan verkopen voor €1/stuk. En op = op! Om 15u00 gaat onze winkel open in de speelzaal.


















Na de boterhammen en de grote speeltijd hebben we samen met de klas van Nath gewerkt aan ons carnavalsoutfit voor vrijdag. We kleurden hartjes in en maakten een hartjeskroon.
Dank je wel aan de mama's en oma van de tweede graad om ons te helpen met knippen! Dankzij jullie hulp is iedereen klaar vandaag!









Elien las nog een verhaaltje voor tijdens de afsluitronde en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Ilyana mag een boekje meebrengen voor de boekenronde morgen.


Tot morgen allemaal!

Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten