vrijdag 3 oktober 2014

Wereld Dierendag en een feest voor Karell

Normaal gezien beginnen we op vrijdag met de actuaronde maar omdat het morgen Wereld Dierendag is hebben we dat vandaag gevierd met de hele school. Iedereen die een huisdier had mocht dat meebrengen naar school. Kon dit niet, mocht je ook een foto meebrengen en er zo over vertellen. In onze klas hadden enkele kleuters een echt diertje meegebracht. Yannina had haar konijn met 'slap'oren Vlekje meegebracht, Karell had een heel schattig babykonijntje zonder naam meegebracht en Lander had zijn schildpad meegebracht. Thieme en Ynse lieten een foto zien van de hond Zohra van Bommie en Bompie, Jens liet foto's zien van zijn paard, zijn hond en zijn vissen, Jade liet een foto zien van haar konijn en Ata had leuke foto's bij van zijn vogel Citroen. Ilyana en Jade hadden allebei hetzelfde knuffelhondje bij dat kon blaffen en zelfs stappen en Kaat had een leuke koe meegebracht!  Andere kleuters hadden zelfs leuke dieren op hun kleren staan! Het was een hele leuk ronde vandaag!


































Kristie had de twee konijntje van Lotte en Thijs bij en deze zaten buiten in de ren.
Na deze leuke ronde hebben we even vrij in de hoekjes gespeeld.





 Dieuwke was ook een uurtje in onze klas en heeft samen met enkele kleuters geoefend op het lichaamsschema.

Na de speeltijd hebben we actuaronde gehouden. Maar eerst keken naar de foto's die Ilyana had meegebracht over haar hond. ze had zelfs een filmpje erop staan! Heel tof!







 Hierna hebben we een tekening gemaakt voor Karell. Ze is jarig op maandag 6 oktober maar omdat er dan geen school is voor de kinderen hebben we vandaag al feest gevierd in de klas.




 Als afsluitmoment mocht Karell haar verjaardagsronde doen. Ze liet foto's zien van haarzelf als baby. Haar mama had erbij geschreven hoeveel kilo ze woog en hoe groot ze was. We merkten heel goed op dat Karell een stukje kleiner was dan onze Mika bij de geboorte.
Goed gedaan Karell!







Daarna mochten we plaatsnemen aan de tafel want de mama van Karell had een hele stapel lekkere pannenkoeken gebakken. Ze waren heerlijk en we hebben ons buikje rond gesmuld. De boterhammen zijn dus waarschijnlijk blijven zitten in de brooddoos vandaag.
Dank je wel Evita en Karell voor deze lekkere traktatie. Karell, alvast een hele gelukkige verjaardag en een heel fijn verjaardagsweekend gewenst!




Ons turnuurtje was verschoven naar na de middag vandaag. Dus onze namiddag in de klas was heel erg kort. We hebben na de turnles nog even gedronken en diegene die dat wilde kon nog iets eten. Yana had een film van frozen meegebracht en omdat het toch feest was hebben we daar het laatste half uurtje naar gekeken.

Dank je wel lieve Lieve en kindjes van de opvang voor deze leuke en mooie attentie voor 'Dag van de leerkracht'!

Niet vergeten dat het maandag geen school is voor de kinderen. de juffen hebben wel een dagje school maandag :)
Wie dit lang weekend in het bos gaat wandelen en blaadjes kan vinden mag ze altijd drogen en dinsdag meebrengen naar de klas.

Fijn weekend allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten