vrijdag 10 oktober 2014

hieperdepiep voor Jens

Vandaag hadden we het laatste feestje van deze week. Jens werd vandaag 5 jaar. Hij had er lang naar uitgekeken en was heel blij dat het eindelijk zover was.

Maar eerst hebben we Karrewiet gekeken. Nadien in de ronde kwam daar ook een onderzoek uit. We zagen een jongen  en hij was blind maar hij kon wel nog speciale woorden lezen. We wilden graag onderzoeken wat dat was en hoe hij dat deed. Yannina en Jade gaan dat onderzoek doen. Maar omdat de dag zo vol zat met onze jarige Jens moeten we dit even 'in de frigo' zetten. Volgende week gaan we veel onderzoekjes doen.





Na de ronde mochten we even vrij in de hoekjes spelen. Dieuwke is dan bij ons in de klas gebleven tot aan de speeltijd.





  Na de speeltijd hebben we allemaal voor Jens getekend. We zagen dat hij blond haar had en blauwe ogen. Kristie maakte er een boekje van en ze maakte ook een kroon voor Jens.




 Na de turnles, de boterhammen en de grote speeltijd was het tijd voor Jens zijn verjaardagsronde. Eerst bekeken we samen de tekeningen die iedereen gemaakt had. Daarna heeft Jens foto's laten zien van zichzelf toen hij een baby was, 1 jaar was en mocht 'crossen' met zijn fiets, toen hij een sneeuwman maakte, met de koi-vissen en tijdens een echte fotoreportage! De andere kleuters mochten nadien vragen stellen aan hem. Heel goed gedaan Jens!






 Toen Jens zijn papa er was hebben we samen gezongen voor hem. Een hele gelukkige verjaardag Jens!!!
 De papa van Jens had zelf hele lekkere en mooie cupcakes gebakken die Jens aan iedereen mocht uitdelen. Dank je wel Jens en Davy voor deze lekkere traktatie!







 Jens had ook nog een cadeautje voor onze klas meegebracht. Hij mocht het zelf uitpakken. Het was een heel mooi boek over de natuur! Daar zijn we heel erg blij mee!



 We hebben het laatste kwartiertje nog fijn buiten gespeeld op het grasveld. Nadien zijn we gaan afsluiten in de kring. Kristie las een stukje uit het nieuwe boek voor. 


Iedereen heeft zijn lettermapje ook mee naar huis. Vanaf volgende week leren we de letter 'h'. Benieuwd naar wat jullie allemaal gaan meebrengen!





Wie nog wil inschrijven voor de pastadag : niet vergeten : MAANDAG is de laatste dag! 

Fijn weekend allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten