donderdag 16 oktober 2014

de H van Huis

Yannina en Ata gingen zorgen voor de vakantieronde vandaag. En dat hebben ze allebei heel goed gedaan. Yannina liet veel foto's zien van haar vakantie in Italië. Ze had er allemaal hele leuke dingen gedaan : gezwommen met haar broer, schatten gezocht, foto's getrokken met haar opa,... Heel goed verteld Yannina!
Ata had een heleboel foto's op een stick meegebracht. We hebben er samen naar gekeken via de beamer. Ata vertelde wat hij allemaal gedaan had : hij was met de auto naar  Turkije geweest, had in een reuzenrad gezeten, was gaan vissen, had een dolfijn gezien, met de boot gaan varen,... Er was ook een foto van een mooie zon bij. We dachten dat het een zonsondergang was. Maar hoe weet je dat eigenlijk en wanneer is het zonsondergang en wanneer zonsopgang? Yana en Ata gaan dat eens onderzoeken.
Ata, je hebt dat ook heel goed gedaan! Dikke duim allebei!













Hierna was het tijd voor de vrije werktijd. Er lagen ook enkele 'nieuwe oude' computers die we ook uit mekaar mogen schroeven. Ook in de andere hoekjes werd fijn gespeeld.













Na het eetmoment en de kleine speeltijd zijn we begonnen met een verplichte activiteit. We gingen de H van Huis knutselen. En wat zijn ze weer mooi geworden!

















Diewke heeft samen met Thieme en Mika het krabbenonderzoek gedaan.


 Kijk eens hoe mooi!

 De letters hebben we de afgelopen weken al geleerd en daaronder hangen onze knutselwerkjes!

Na de boterhammentijd en de grote speeltijd hadden Karell en Ata nog iets te vertellen. Karell had een Hert en een Hinde, een Haarband en een Hoedje en een Hart meegebracht voor de letterkast. Fijn Karell!

 Ata had een foto van een Haan bij. Tof Ata!
 Karell had ook een dvd over een Hert bij. Een groepje kleuters heeft ernaar gekeken. We leerden ook het verschil tussen een Hert en een Hinde!





Ondertussen hebben we ook gewerkt. Je moest op een blad de prentjes zoeken die begonnen met de letter H. Of je kon ook Herfstwoorden stempelen. We hebben zelfs de kleine letterstempels van het eerste leerjaar gebruikt.




 De zandbak was een Herfstbak geworden met allerlei Herfstmateriaal.


 En we speelden ook met de knikkerbaan van Ann. Misschien een leuke tip als klascadeau want hier spelen we graag mee ;)



 Thieme en Mika zijn klaar met hun onderzoek en mogen het morgen voorstellen aan de groep. Goed gewerkt jongens!





Morgennamiddag gaan we samen met het eerste leerjaar naar de Maten en daar gaan we zintuigenspelletjes doen. Dus, zeker gemakkelijke kleren aan en zorgen dat de laarsjes op school zijn!

Er staan al wat meer namen op de inschrijvingspapieren. Voor het zwemmen hebben we genoeg hulp. Maar voor de Lotjes wandeling maandag en voor de sportdag hebben we nog auto's tekort! Als je je hebt opgegeven om iets te maken voor de Heksenwandeling van vrijdag, zou je er dan kunnen bijzetten wat je gaat maken. Dit om te voorkomen dat we ineens met 20 liter pompoensoep zitten ;)

Tot morgen allemaal!

Kristie

2 opmerkingen: