donderdag 2 oktober 2014

de B van Bij



Het is donderdag vandaag en we zijn nog steeds bezig met op donderdag vakantieronde te houden. Yana en Jade waren aan de beurt en ze brachten allebei hele leuke dingen mee.

De mama van Yana had een heel leuk 'vakantierondeboek' gemaakt. Ze vertelde over hun verhuis deze vakantie, over hun nieuwe poes, over haar pluspapa Bart, over de uitstapjes naar de Efteling en Plopsa Coo en over de leuke momenten thuis met mama en haar zus. Heel goed gedaan Yana!


Jade had allerlei foto's op een stick meegebracht. We gingen samen aan de beamer kijken terwijl Jade vertelde wat ze allemaal gedaan had. De eerste 2 foto's gingen over de heksenwandeling van Lotje waar ze een bezemsteel moest maken. Dat vonden we allemaal heel leuk. We wilden dat ook wel eens doen. Kristie gaat kijken of we dit niet binnenkort voor Halloween kunnen doen met het eerste leerjaar. Jade was ook op vakantie geweest naar Tenerife en had daar leuke strandfoto's van bij. Ze was ook naar de zoo geweest en was gaan kamperen in een caravan bij Jo en Lies! Heel goed gedaan Jade!








 Na deze leuke vakantierondes mochten we in de hoekjes gaan spelen.






 Kaat tekende een leuk mannetje via de stappenplannen!
 
 Ilyana tekende een hamster via de stappenplannen!

 Jasmijn had een afbeelding van een bij meegebracht voor in de letterkast. Kristie gebruikte dit om een leuk knutselwerkje te maken. We knipten de B uit en met zwart en wit papier moesten we zelf een bij maken van de B. En ze zijn allemaal 'B'prachtig!


















 Ondertussen speelden de andere kinderen in de hoekjes.

 Maakten ze weer hele mooie bouwwerken!

 Namiddag hebben we een kleine eerste contractje gehad. Kristie vertelde dat het moest af zijn tegen volgende week donderdag. Wie er niet aan wilde werken mocht spelen in de opengestelde hoeken.

Deze jongens bouwden een huis via een stappenplan.

 Je kon timmeren met hamertje tik.

 Spelen met de Boerderij of proberen de boerderijdiertjes in mekaar te steken. 






 Bobo spelen op de computer.
 Experimenteren met de sloten of de bouten en moeren.

 Werken aan je contract.

 Luisteren naar een verhaaltje met liedjes.


 Samen een nieuw spelletje uitproberen.


 Bomen sorteren.


 Het prachtige huis!


 Een kunstwerk :)


Er zit (bij de oudste kleuters) een brief in de boekentas i.v.m. de pastadag. Hopelijk schrijven jullie massaal in :)


Morgen is het Werelddierendag en wie wil (en mag van mama/papa!) mag zijn diertje meebrengen. Een foto van je huisdier is ook prima! We gaan een gezamenlijke foto maken met de school en dan worden de dieren voorgesteld in de klas. Ze mogen daarna mee terug naar huis als je dat wil.
En een hele belangrijke boodschap : MUIZEN zijn NIET toegelaten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Groetjes 

Kristie







Geen opmerkingen:

Een reactie posten