dinsdag 14 oktober 2014

Bestaan kabouters en feeën echt?

Dinsdag = boekenronde en Ynse mocht een boekje meebenregen. Ze had maandag al verteld over een mooi boekje dat ze samen met haar mama  in de bib gevonden had. Ze wilde het graag voorlezen aan de groep. Maar omdat het toch een beetje eng was precies heeft Kristie het voorgelezen. het was een heel mooi en spannend verhaal over een kleine zeemermin! Dank je wel voor het boekje Ynse!





Tijdens het toonmoment hadden Jasmijn, Kaat en Ata nog spullen meegebracht voor in de letterkast. We zagen een Honinglepel, Honing, een Handdoek, een Hamburger en Handschoenen!En Yana zag nog de letter H op haar trui staan :)  Knap he!









Nadien was het vrije werktijd en daar waren veel kleuters op aan het wachten. Ze wilden heel graag verder werken in de techniekhoek. Kristie had nog een heleboel schroevendraaiers, sleutels,.. meegebracht waarmee we mochten werken. Het was een luide maar productieve bedoening in onze klas.





Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we verder gespeeld en gewerkt in de klas. Kristie had ook nog een knutselopdracht in de creahoek gelegd voor wie dat wilde. Je kon een mooie Herfstkrans maken. Er hangen er al 3 te pronken aan onze muur! Het laatste uurtje voor de middag hebben we nog goed geturnd samen met Diewke.












Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten gingen we op stap samen met het eerste leerjaar. We zijn naar de Melberg geweest. Het was wel een stukje stappen maar iedereen heeft het gehaald. Daar vertelde Kristie een verhaal over kabouters en feeën. Ze was een meneer tegen gekomen die vertelde dat er bewijzen in het bos te vinden waren dat kabouters en feeën echt bestaan. We moesten goed zoeken naar tekenen dat de feeën en kabouters daar wonen. Feeën houden van bloemen en veel roze en glitter en kabouters houden van paddenstoelen en plaatsen om te ravotten. Iedereen ging op zoek en weet je wat : we hebben heel veel bewijzen gevonden dat kabouters en feeën wel degelijk bestaan! Kijk maar mee!

 Verzamelen in de speelzaal.



 De mooie fluohesjes van onze school!
 Op pad naar de Melberg.

 Onderweg vinden we de letter H!
 Feeën houden van roze, glitter, bloemen en kleurtjes.

 Kabouters houden van paddenstoelen en ravotten.

 Extra opdrachten die we moesten verzamelen in het bos.
 Nog voor we het bos in gingen hadden we al een bewijs te pakken : een gebroken paddenstoel. Waarschijnlijk was die van een kabouter maar is die moeten verhuizen omdat er een storm geweest was en zijn huisje is stuk!




 Een roze paddenstoel : zouden hier misschien een fee en een kabouter samenwonen?

 veel mos : een speelplein voor de feeën.
 We vonden zelfs een hele stad waar kabouters wonen!

 En dit was een duidelijk bewijs dat hier een fee in woont. We zagen zelfs enkele glitters op het dakje! Dat zal ze 's nachts wel gedaan hebben!

 We vonden ook een tribune voor feeën. Onderaan was er overal mos, duidelijk een podium. OP de tribune konden dan de feeën gaan zitten en hadden ze een mooi uitzicht op het spektakel!
 Yarne vond een groot blad waar een klein blaadje aan vastgemaakt was! Nog een bewijs! Het klein blaadje had roze stukjes. Het kon dus niet anders dat dit aan aanwijzing was van feeën. Waarschijnlijk was dit een oefenplaats voor beginnende feeën : ze moesten oefenen om door een klein gat te vliegen!


 Een mooie tribune voor de al wat grotere feeën.
 Een speeltuin van de kabouters?


 Allemaal zwarte paddenstoelen ; hier hadden we wat twijfel. Ofwel was het een verzameling van huisjes van oude kabouters, kabouters die het niet meer zo nodig vonden om hun huisjes te schilderen, een bejaardentehuis voor kabouters? Ofwel was hier brand geweest en zijn de kabouters moeten gaan vluchten! Het kan allemaal! Wie zal het zeggen ...

 Duidelijk het werk van feeën : roze blaadjes!
 Ze gingen mee naar school, als bewijs aan de andere kinderen en de mama's!

 Een uitkijkpost van de kabouters!
 En hier vonden we een soort Centerparcs voor de kabouters! Je kon er gewoonweg van alles doen : we vonden een glijbaan, een wip, schommels, klauterparcours en zelfs een soort zwembad! Ja hier komen de kabouters op vakantie!
 De glijbaan!

 De wip!
 Het zwembad!
 Nog iets voor in onze letterkast : Hulst!
 En dit was dan een speeltuin voor de feeën, de takjes waren dunner en er zaten overal roze puntjes op!









 HIer woonden een belangrijke kabouter, kijk eens wat een groot huis!

 Als toppunt vonden we de electriciteitscentrale van de kabouters! Ze hebben natuurlijk ook licht nodig als het donker is!

 Nog een kabouterhuis!


 Hier vond Lucas iets speciaal. Een soort schuilhut voor de kabouters. Hier hebben ze echt veel werk aan gehad. Overal er rond waren touwen gespannen : we denken dat hier de feeën hun optredens op geven! Wat een vondst!


 Jens vond nog een schuilplaats van de kabouters voor de wilde dieren uit het bos!


 Nog meer bewijzen dat de feeën wel degelijk hard werken in het bos!


 Ondertussen vond Thieme de letter Y van zijn zus haar naam :)
 En nu konden we er niet meer omheen : dit was duidelijk een verzamelplaats voor kabouters! Kijk maar naar de puntmuts en de  kleur van de muts! Wie nu nog niet mee was met het verhaal had geen reden meer om ons niet te geloven!

 Ook deze boom was een toppunt van bewijs dat een feeën bestaan!



We konden er dus niet omheen : kabouters en feeën wonen wel degelijk in het bos! Als je goed kijkt en voorzichtig bent zie je OVERAL bewijzen!


Moe en een beetje te laat kwamen we aan op school! Maar wel met een buik en hoofd vol belevenissen en verhalen! 
Slaap nu maar lekker allemaal!
( op de blog van de eerste graad ga je ook nog foto's vinden van kleuters van onze klas!)

Tot morgen!

Kristie



1 opmerking: