donderdag 9 oktober 2014

ik wil een rendier'voetje'


Thieme en Jasmijn moesten vandaag voor de vakantieronde zorgen. En dat deden ze heel goed. Thieme begon en hij vertelde heel enthousiast over de gocarts aan de zee, over de pinguïns in Sea life en over de minigolf waar hij een beetje bang had dat zijn balletje zou vast zitten :) Hij liet ook een foto zien van reuze krabben. Hieruit ontstond een heel gesprek over krabben. We besloten om een 'krabbenonderzoek' te doen. Thieme en Mika gaan dit volgende week doen. Aansluitend wilde Lucas ook weten wat dat groen ding was : algen en of dat nu planten of ook dieren zijn. Lucas en Jens gaan dit ook onderzoeken. Ilyana en Kaat hadden nog een onderzoek opstaan over Nutella. En Jasmijn gaat samen met  Lander een 'botenonderzoek' doen. Jasmijn vertelde dat ze met haar bommi naar zee geweest was en dat ze daar in een boot gezeten heeft. Maar die boot ging heel snel en hij had iets zachts onderaan zoals in de turnles!! Nu willen we toch wel eens weten welke boot dat was :) Jasmijn vertelde ook dat ze naar Pairy Daiza geweest was en daar had ze zeeleeuwen gezien, een hele speciale rups en een geit met lange oren!
Heel goed gedaan Thieme en Jasmijn!








Na de ronde hadden we vrije werktijd. Er waren kleuters die graag in hun contract wilde werken omdat dat eigenlijk vandaag fa moest zijn. De kleuters die het af hebben, hebben het ook in hun boekentas zitten.











 Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we 'rendiervoetjes' gedrukt. Het lijkt nog een beetje vroeg maar we gaan voor deze Kerstmis zelf kerstkaarten maken. Omdat deze nog gedrukt en verwerkt moeten worden moeten we ze nu al maken. Dus mama's en papa's, het kan zijn dat ons voetje nog een beetje rbuin ziet! Dan komt dat van de verf van vandaag :) De echte resultaten zien jullie over enkele maanden!




















 Lander en Lucas maakten tijdens de vrije werktijd een hele lange trein met de knex. Lander wilde wel eens weten hoe lang hun trein nu was. Hij ging in de tweede graad een extra lange meetlat halen en samen hebben we de trein gemeten. Lander heeft er een onderzoeksblad van gemaakt. De trein was 103 cm lang! Knap hé!









Lander en Ynse hebben vandaag ook met de logiblokken gewerkt. Samen met hen hebben we leuke opdrachtkaarten gemaakt. Kristie trok er telkens een foto van, ze gaat ze uitprinten en lamineren. En dan kunnen we deze namaken. Fijn gedaan Ynse en Lander!



Namiddag stond er een verrassing gepland. Er kwam namelijk een acteur naar onze school en we mochten met de hele school naar de voorstelling gaan kijken. De titel was ' Tijger ontsnapt' en het was een heel grappige voorstelling.
































Er zit ook een briefje in de boekentas over de fluohesjes. Er zijn fluo hesjes gemaakt met de naam en het logo van de school op. Je kan deze bestellen voor €5/stuk. Aan de klas hangt er eentje op zodat jullie ze kunnen zien. Gelieve steeds gepast geld mee te geven.Dank je wel!


Tot morgen allemaal!
Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten