donderdag 5 juni 2014

volksspelen en een zwart puntje!

Vanmorgen was het eens anders dan anders op school. Toen we op school aankwamen stond de speelzaal en de eetzaal al vol met allerlei gekke spelen. In de klas vertelde Kristie wat we allemaal gingen doen en hoe alles ging verlopen. Daarna mochten we aan de slag. Er waren nog andere scholen aanwezig dus het was lekker druk :)

We kregen een kaart met onze naam erop en gingen spelen. Het waren geen spelletjes die wij gewoon zijn om te doen maar volksspelen. Spelen van vroeger. We vonden het heel leuk om die allemaal eens te proberen. We hebben wel niet alle spelletjes kunnen doen, daarvoor was de tijd te kort. Maar het was toch fijn om deze al eens te kunnen spelen. Terug in de klas heeft Kristie alle punten bij mekaar geteld en kregen we ook nog allemaal een sticker van SVS mee naar huis.



































































Na de middag was het onderzoekstijd. Amelia en Alexander hadden deze week een onderzoeksvraag. Die was er gekomen toen ze hun papa aan het tekenen waren en het gesprek ging over de kleur van de ogen. Ze vroegen of ze dat zwart puntje ook moesten tekenen en daarbij kwam natuurlijk direct de vraag : 'Maar wat is dat eigenlijk?' Een goede onderzoeksvraag dus:) Vandaag mochten Alexander en Amelia dit onderzoeken. Ze vonden dat het een pupil was en dat dat diende om te kunnen zien. We vonden ook enkele afbeeldingen van dieren en we zagen dat die geen zwart puntje hadden maar een plat of een verticaal streepje. Gek hé! We gaan thuis eens naar onze dieren kijken of zij ook een zwart puntje hebben of een streepje!

Na dit leuk onderzoekje hebben we leuke opvoedende spelletjes gespeeld in de klas. Samen met Kristie hebben we ook memory gespeeld en dat was dolle pret :)
De namiddag was dan ook heel snel voorbij! Eerst nog afsluitronde met de onderzoekers op kop en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Morgen hebben we geen turnles.




















Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten