dinsdag 10 juni 2014

nieuwe contracten en belangrijke afspraken!

Omdat het verlengd weekend geweest is en we dus op een dinsdag onze schoolweek begonnen hebben we praatronde gehouden i.p.v. boekenronde. Laura was gisteren 6 jaar geworden en mocht de kapitein zijn. Ze heeft dat heel erg goed gedaan!
Er waren veel kleuters die iets wilde vertellen dus de praatronde duurde iets langer dan normaal maar dat vond niemand erg.



Na de praatronde was het vrije werktijd en mochten we kiezen waar en met wat we gaan spelen. We hebben ook een afspraak gemaakt dat als we een speelgoedje meebrengen om te laten zien of om mee te spelen, dat we daar tijdens de vrije werktijd mee mogen spelen en daarna gaat het in onze schuif of in de boekentas. Tijdens de rode werktijd spelen we enkel met het speelgoed van de klas.









Na de speeltijd was het turntijd. Omdat Anouk de klas van Ann gaat vervangen hebben we een nieuwe turnjuf. Ze heet Jolien en ze zal ook in de klassen komen ondersteunen.

Na het turnen zijn we in de kring gaan zitten want we hadden een heleboel te overlopen. Allereerst hebben we onze nieuwe contractjes besproken. Daarna hebben we enkele belangrijke datums besproken. We gaan op donderdag 26 juni op schoolreis en daarvoor hebben we allemaal een briefje bij in de boekentas.

Graag het strookje invullen en enkele het strookje terug meebrengen. Als je kan meerijden kan je je naam op het inschrijvingsblad schrijven dat op het prikbord hangt.

Naar aanleiding van de Rode Duivelsdag en de hele voetbalhype die erin de klas hangt kunnen we (waarschijnlijk) een bezoek gaan brengen aan het Stadion van Genk. Maar omdat we geen budget meer hebben gaan we actie ondernemen. Deze week EN volgende week verkopen we wafels tijdens de middagspeeltijd samen met Mirja. Er gaan telkens 2 kleuters dit doen. Een wafels kost €1. Als alles lukt en we krijgen genoeg centjes bij elkaar gaan we dinsdag 24 juni een begeleid bezoek brengen aan het stadion van Genk. Het is nog wel onder voorbehoud want volgens de man van het Stadion weten we pas de week ervoor of de spelers er gaan zijn. Zo niet gaan we samen met de klas iets anders leuk doen.
Dus : breng donderdag of vrijdag allemaal al €1 mee om een lekkere wafel te kopen. Of koop er meer voor het hele gezin :) We hebben €64 nodig voor onze hele klas.

Kristie heeft als aflsluiting van de voormiddag nog een verhaaltje voorgelezen van Boa is jarig.




Namiddag was Kristie niet in de klas en kwam Jolien in onze klas. Het was rode werktijd dus hebben we in onze contracten gewerkt. Het was een leuke namiddag met Jolien.

Vergeet de briefjes niet die in de boekentas zitten!

Vrijdag gaan we nog eens een poging doen om onze integratieactiviteit te doen samen met het eerste leerjaar. Namiddag gaan we dus wandelen in de Maten en gaan we ondertussen een fotozoektocht doen;

Tot morgen allemaal!

Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten