dinsdag 11 juni 2013

klokken maken

Gelukkig had Janneke vandaag een extra boekje meegebracht voor de boekenronde. Het ging over prinsessen en hoe je een prinses moest worden. De meisjes luisterden heel aandachtig vandaag :) Bedankt voor je boekje Janneke.

Daarna was het tijd om te gaan turnen met Anouk.

Na de speeltijd mocht je een klok maken als je dat wilde. Dat ging niet zomaar hoor. Je moest alle cijfers uitknippen en dan zelf zoeken waar ze moesten staan. We gingen alle klokken die we hadden halen zodat we zeker de cijfers op de juiste plaats zouden plakken. Vrijdag krijgt iedereen zijn klok mee naar huis want we willen ze graag in onze kamer hangen.

Namiddag hebben we leuke spelletjes gespeeld mat Anouk. Verslag en foto's hiervan volgen zeker nog.
Morgen is Anouk in de kas; Donderdag ben ik er weer.
Tot donderdag!


















 
"Namiddag hebben we enkele proefjes gedaan rond de beleving van tijd. Eerst hebben we tijdens het praatmoment besproken wat we zouden kunnen proberen te doen in 30 seconden of 1 minuut. Het volgende kwam uit de bus: 
- wat kan je tekenen in 30 seconden?
- lukt het om binnen de tijd schoenen aan te doen?
- hoe vaak kunnen we van de deur tot aan de radio stappen?
- kunnen we onze ogen zo lang open houden?
- hoe voelt het om onze ogen zo lang te sluiten?
- kunnen we onze tong zo lang uitsteken?
Sommige proefjes deden we samen en dan mochten de kleuters kiezen of ze nog mee wilden doen of niet.
Er werden grappige tekeningen gemaakt, we liepen 10x van de deur tot aan de radio en sommige tongen zagen een beetje blauw ;) Maar we weten nu wel dat 30 seconden voor sommige handelingen lang duren maar voor anderen juist veel te kort zijn. 

De anderen speelden in de hoeken. En om de dag af te sluiten las ik een verhaaltje voor, Kyan had het meegebracht. Maar voor het einde van dat verhaaltje moeten we nog even wachten tot morgen ;) - Tot dan!"
 
 






























 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten