vrijdag 14 juni 2013

2 onderzoeken,onze droomauto's en naar het eerste leerjaar

Dankzij Karrewiet hadden we een hele volle dag vandaag. Er kwamen 2 onderzoeken en 1 plan uit de ronde nadien. We hadden gezien dat er een mevrouw de oceaan wilde oversteken al zwemmend maar dat was niet gelukt omdat ze een kwallenbeet had. Lylas en Emre wilde weten hoe kwallen eigenlijk bijten.
Dan zagen we een stukje over onze Koning en Koningin die aan zee waren geweest en ze hadden er garnalen gegeten die pas gevangen waren.. Zyna en Janneke hebben onderzocht hoe ze eigenlijk garnalen vangen.
En we zagen een stukje over een auto voor kinderen vanaf 10 jaar. Hij reed op elektriciteit en je kon hem van kleur veranderen. Daar hebben we even over gesproken. Welke kleuren zouden wij gebruiken, hoe zou onze droomauto eruit zien? Het plan kwam als snel om die dan eens te tekenen.

Na de speeltijd zijn de onderzoekers aan het werk gegaan. Romeo en Lylas zijn eerst nog boekjes over auto's gaan vragen bij Ann en Nath. Die hebben we samen met onze boeken in de creahoek gelegd en daar konden we dan wat inspiratie opdoen over onze droomauto. Wie wilde mocht zijn droomauto dan tekenen. Het zijn hele mooie auto's geworden. Kom ze maar eens bewonderen. Ze hangen op in de speelzaal.

Het laatste uurtje zijn de kleuters van de derde kleuterklas naar het eerste leerjaar geweest. Ze hebben er een woordje geleerd en ze kwamen met huiswerk terug naar de kas. De leerlingen van het eerste leerjaar mochten nog eens komen spelen in onze klas. Dat was heel leuk! Het huiswerk zit in de boekentasjes. Bekijk het maar eens amen dit weekend.

Als afsluiting las Kristie nog een verhaaltje voorgelezen over auto's.

Namiddag hebben enkele kleuters naar de smurfen gekeken, spelletjes gespeeld in de hoeken, nog aan de droomauto's gewerkt, in de zandbak gespeeld,... En ik had een heuse poetsploeg in mijn kas ineens. Romeo, Luca, Cinar en Emre ontpopten zich tot echt poetsmannen en borstelden de hele zaal en de klas! Chique hé :)

Tijdens de afsluitronde hebben de onderzoekers hun onderzoekje mogen voorstellen aan de klas. Knap werk onderzoekers!

We vonden het ook heel leuk dat Yarne vandaag een hele dag is komen meedraaien in de klas. Hij komt volgend jaar in onze klas en was vandaag al een komen meespelen. Fijn dat je er was Yarne!

Fijn weekend allemaal en tot maandag!














































Geen opmerkingen:

Een reactie posten