maandag 10 juni 2013

2 onderzoeken en nieuwe contracten

Tijdens de praatronde vertelde Luca dat hij dit weekend een teek in zijn buik had en dat de dokter die eruit had gehaald. De vragen over teken kwamen als snel. Daarom hebben Luca en Kyan een onderzoek gedaan over teken : hoe zien ze eruit, hoe groot zijn ze, hoe haal je een teek uit je lichaam?
Amelia had een speciaal soort piano meegebracht. Lylas zei dat dat geen piano was maar dat dat een andere naam had. Maar hij wist niet meer welke naam. Hij ging dat samen met Amelia onderzoeken.

Na de speeltijd heeft Kristie ons de nieuwe contractjes laten zie. Ze gaan over de tijd. Vrijdag moeten ze af zijn maar er zijn al een aantal vlijtige kleuters die hun contract al mee naar huis hebben vandaag!
De onderzoekers gingen ook aan het werk en tijdens de afsluitronde mochten ze hun onderzoekje voorstellen aan de klas. Ze hebben dat alle 4 heel knap gedaan! Dikke pluim voor jullie onderzoekers!
In de creahoek hebben we geschilderd met de verfrollers die we als klascadeau van Laura gekregen hebben. Dat was heel leuk!

Na de speeltijd werd er nog in de contracten gewerkt maar we hebben ook leuke spelletjes gespeeld.
We hebben de dag afgesloten met een verhaaltje van een kapitein en daarna hebben we ons fruit nog gegeten. Toen was het weer tijd om naar huis te gaan.
Morgen mag Lylas zijn lievelingsboek meebrengen voor de boekenronde.
Tot morgen allemaal!




































Geen opmerkingen:

Een reactie posten