vrijdag 17 mei 2013

veel plannen en een onderzoek

De dag begon met onze actua-ronde. We hebben samen naar Karrewiet gekeken. Het was niet zo een gemakkelijke uitzending maar terug in de kring wisten een aantal kleuters toch veel te vertellen. Het weer, een reportage over 'mindfullnes', of relaxatie. Dat hebben we ook even gedaan in de ronde. We zagen ook iets over de voetbal, over vluchtelingen en over auto's die slippen.

Na de bespreking hiervan kwam Zyna met een onderzoeksvraag. Ze wilde weten welke dieren allemaal eieren leggen. Dat ging ze samen met Sophie doen.
Lylas wilde weten hoe diep een moeras was.
We hadden ook een aantal plannen. We wilden kleurplaten over spongebob want Emre had hierover een knuffel meegebracht. En we wilden ook graag kleien. Dat plande we voor de namiddag.

Na de speeltijd zijn de onderzoekers begonnen samen met Anouk. Het onderzoek van Zyna en Sophie is nog niet helemaal af, ze gaan er dinsdag aan verder werken.
Op de vraag van Lylas vonden we geen juist antwoord want moerassen hebben verschillende dieptes.
In de creahoek werden echte spongebobboekjes gemaakt. En in de hoekjes werd er leuk gespeeld.




















Na een drukke maar leuke voormiddag was het boterhammentijd. Spijtig genoeg moesten we weer binnen spelen :(
Na de speeltijd konden we kleien, aan de computer spelen, spelletjes spelen,... Ook deze namiddag was weer voorbij voor we het wisten.








Een fijn weekend allemaal, tot dinsdag. Volgende week vrijdag 24 mei gaan we zwemmen. Niet vergeten! Wie kan meegaan van de (groot)ouders?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten