vrijdag 3 mei 2013

een mol, een jarige en een feestje

We zijn begonnen met naar Karrewiet te kijken. We zagen een hele grote eend die in de haven van Hong Kong lag. En ook een stukje over One direction. We wilden weten hoe One direction eruit zag en daarom hebben we na de actua-ronde naar enkele clipjes gekeken van hen op youtube.


We waren juist klaar met onze actuaronde toen de klas van Nath binnen kwam met een speciale doos. Er zat een kleine mol in. Die was dood maar het was wel speciaal om een mol eens van dichtbij te kunnen zien. De vragen kwamen al snel. Nath vertelde dat haar klas ging onderzoeken hoe en waar een mol woont en leeft. Wij wilden wel eens weten of een mol echt blind is. We spraken af om 12u00 om een mini mollenforum te houden. Zo konden we naar elkaars onderzoek luisteren en vragen stellen.





Na de speeltijd begonnen Rebeka en Sophie aan het mollenonderzoek. 'Zijn mollen blind?' Wist je dat dat eigenlijk niet waar is! Mollen zijn wel heel slechtziend. Dat komt omdat ze hele kleine oogjes hebben en hun dikke vacht hangt dan voor hun ogen waardoor ze heel slecht zien. Rebeka vond wel dat mollen heel goed kunnen horen.





Romeo was tijdens de vakantie 6 jaar geworden en dat gingen we vandaag ook vieren. Daarom hebben we terug allemaal ons uiterste best gedaan om voor hem een mooi boekje te maken. Dat is weer gelukt :)











Om 12u00 kwamen de kleuters van Nath naar onze kring en mocht iedereen zijn onderzoek voorstellen. We hebben weer veel van mekaar bijgeleerd vandaag! Knap werk onderzoekers!



Na de middag was het tijd voor Romeo zijn feestje. We hebben eerst buiten naar zijn tekeningen gekeken en voor hem gezongen. Romeo had 2 leuke klascadeautjes meegebracht. Dank je wel hiervoor!





Daarna mochten we aanschuiven voor een heerlijke kindersangria. Het was een toversangria want hij kon van kleur veranderen. Dit was echt heel erg tof!
Dank je wel Romeo en Francesca voor deze heerlijke en originele traktatie!
Nadien hebben we nog fijn gespeeld op het grasveld.


















Het is alweer weekend, de tijd vliegt gewoon voorbij! Misschien zien we mekaar (de ouders) op de kwis deze avond en anders , geniet van jullie weekend! Tot maandag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten