maandag 27 mei 2013

een onderzoek en schilderen met waterverf

We zijn de dag begonnen met een goed gevulde praatronde. Die duurde wat langer dan normaal omdat er zoveel kleuters iets te vertellen hadden en echt niet konden wachten tot na de middag :)
Romeo vertelde dat hij naar de zee geweest was en dat zijn mama en papa vandaag terug kwamen van Italiƫ. Dat vond hij heel fijn. En Alexander vertelde alles over zijn vakantie die blijkbaar heel leuk geweest was! Hij had verschillende foto's/kaarten meegebracht en vertelde honderduit over een kathedraal, een kasteel, de ooievaars en een arend die op zijn arm gezeten had. We wilden weten hoe groot die arend dan wel was maar dat wist Alexander niet meer zo goed. Tijd voor een onderzoekje dus :) Alexander en Lylas gingen dit na de speeltijd doen.
Nadat we gedaan hadden met de praatronde was het bijna tijd om ons fruit op te eten.

Na de speeltijd zijn Alexander en Lylas dan begonnen met hun onderzoek. Ze vonden dat een arend 75 tot 92 cm groot kon worden. Om te laten zien hoe groot dat was ging Romeo de grote lat in de eerste graad halen en daarop hebben we dan laten zien hoe groot een arend kan zijn. Tijdens de afsluitronde voor de middag hebben Alexander en Lylas dit mogen laten zien aan de rest van de klas. We waren toch wel wat onder de indruk dat dat zo een grote vogel was en dat Alexander die op zijn arm gehad had :) Knap werk onderzoekers!





We konden ook schilderen met waterverf in de creahoek. We mochten kiezen wat we wilden schilderen. Onze kunstwerken zijn nu nog even aan het drogen maar als ze af zijn kan je komen bewonderen. We wilden eigenlijk onze speeldeegfiguurtjes schilderen maar die waren nog niet droog. Nog even geduld hebben dus!




 
De kleuters van Nath kwamen de 5 kikkers laten zien die ze gevonden hadden op de speelplaats. Ze hebben ze namiddag terug vrijgelaten aan de grote beek aan de Slagmolen. Goed gedaan allemaal!










Na de middag mochten de kleuters die dat wilden naar de film kijken die Laura had meegebracht. De andere kleuters hebben met de kralen prachtige kettingen gemaakt, hebben power rangers gekleurd en hebben gespeeld in de autohoek.
We hebben vandaag nog tijd gehad voor een koekje namiddag maar toen was het hoogtijd om de schoenen aan te doen.






Er zitten verschillende briefjes in de boekentas : van de BBQ op 8 juni (enkel voor de oudsten), sommige bijbestellingen van de foto's en een briefje over het schaatsen en zwemmen deze week.
Donderdag gaan we schaatsen : VERGEET GEEN LANGE BROEK EN DIKKE KLEREN EN ZEKER JE HANDSCHOENEN ANDERS MAG JE NIET MEE GAAN SCHAATSEN en dat zou heel jammer zijn want we krijgen echt schaatsles.
Vrijdag gaan we de laatste keer zwemmen. Wie kan er meegaan? Schrijf je naam op het blad dat op het prikbord hangt.
Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten