donderdag 23 mei 2013

speeldeeg

Op donderdag beginnen we met een uurtje turnen. Daarna kwamen we terug in de ronde zitten. Sinja mocht vandaag muziek meebrengen voor de muziekronde. Ze had een cd van haar papa meegebracht vertelde ze: 'De foute cd'  We luisterden naar het eerste liedje en dat was Frans Bauer met 'Heb je even voor mij?'. Spontaan begonnen we een polonaise te dansen. We hebben goed gelachen! Bedankt voor de cd Sinja. Amelia had een foto van haar mama en papa meegebracht en ook een cd van K3. Die hebben we tijdens het hoekenwerk opgezet.


Tijdens de praatronde liet Liam ons iets speciaal zien. Hij had waterparels meegebracht. We kenden dit niet. Iedereen mocht er eens aan voelen. Liam vertelde dat die waterparels verdwijnen als je ze in water legt. Dat gingen we natuurlijk direct eens uittesten. En het was waar! Knap hé!

 
 
Er kwamen ook 2 onderzoekjes uit de ronde. Janneke had een klein hertje meegebracht en ze wilde weten hoe dat 'ding' noemde dat op zijn kop stond. En Kyan vertelde dat hij op het nieuws iets gezien had dat ronddraaide en veel huizen stuk maakte en er waren mensen door gestorven. Lylas vertelde dat dat een tornado was. Nu wilde we wel eens weten hoe een tornado tot stand komt.

Deze 2 onderzoekjes hebben we voor morgen gepland. Want na de speeltijd hebben we aan een geheim projectje gewerkt. Het enige wat we hierover kunnen zeggen is dat jullie dinsdag 25 juni om 18u30 verwacht worden op onze school voor de proclamatie van de derde kleuterklas en het zesde leerjaar. Meer uitleg en een officiële uitnodiging krijgen jullie binnenkort.








Na de middag hebben we speeldeeg gemaakt. We hebben het recept nog eens goed gelezen en daarna mochten we het uitproberen. Bij iedereen is het gelukt! We mochten er mee spelen en er iets leuk van maken. Alles ligt nu te drogen en dan kunnen we het binnenkort schilderen. Er liggen wel hele mooie kunstwerkjes te wachten op een laagje verf.


























Morgen is het zwemmen, niet vergeten :)
Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten