maandag 4 maart 2013

veel letters

Uit onze praatronde kwamen vandaag 3 onderzoekjes en 1 plan.
De onderzoekjes gaan we morgennamiddag doen omdat er dan mensen komen kijken hoe wij dit eigenlijk doen in de klas.
Het plan kwam van Zyna. Ze had een blad meegebracht waarop ze zelf allemaal woordjes en letters geschreven had. Ze was er heel trots op!
We zagen dat er verschillende soorten letters op het blad stonden. Drukletters en andere letters. Dat waren leesletters. Hoe zou onze naam eruit zien in leesletters?
Na de speeltijd hebben we dat eens uitgezocht. Eerst stempelden we onze naam in drukletters. Daaronder hebben we onze naam zelf geschreven. Dan hebben we die letters gezocht in de kranten en eronder geplakt.
De kleuters van de derde kk (en sommige van de 2de kk) hebben dan met de leesletterstempels van de eerste graad ook hun naam gestempeld. Dat was toch niet zo heel gemakkelijk omdat die er toch een beetje anders uitzagen dan de drukletters.
Maar er werd toch weer hard gewerkt aan dit plan.
Namiddag hebben sommige kleuters er zelfs aan verder gewerkt.
Toen hebben we ook gepuzzeld en in de hoekjes gespeeld.
Zyna, Romeo, Lylas en Luca hebben in de letterhoek woordjes proberen te maken met de leesletters. Knap werk hoor!




























We hebben de dag afgesloten met een verhaaltje ' De trommelhandjes'. Cinar had dit boekje gevonden tussen de boekjes in de klas en het ging over de djembé waarover we vorige week geleerd hebben.

Er zijn ook weer een heleboel kleuters die hebben mogen grabbelen vandaag omdat hun beloningsrups vol was! SUPER!!!!!


Enkele leerlingen van de eerste graad kwamen hun werkjes laten zien. Ze hadden gewerkt rond het propere wc-project en hadden allemaal affiches en kaartjes zelf gemaakt. Er stond op dat de steeds moesten doorspoelen, niet onder de deur mochten kijken, de bril proper moesten houden en er was een kaartje waarop VRIJ en BEZET op stond. Dat hadden ze heel goed gemaakt! Knap werk! We gaan er ons zeker aan houden.


Bedankt ook aan iedereen die al foto's heeft meegebracht voor onze tijdslijn voor morgen. Je kan er morgen nog altijd meebrengen.
Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten